Connect with us
Publicitate

Administrație

Bătaie pe posturile pentru Poliţia Animalelor. Sunt mii de candidați. Ce atribuții vor avea polițiștii de la Poliția Animalelor din Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Peste 4.300 de cereri de încriere au fost depuse de persoane care vor candida pe unul dintre cele 264 de posturi de ofițeri și agenți de poliție, scoase la concurs prin încadrare directă din sursă externă, pentru structurile de protecția animalelor.

În perioada de încriere, au fost primite mai mult de 16 cereri, în medie, pentru fiecare post. Potrivit datelor comunicate de Poliția Română, cea mai mare concurență este pe posturile de agent de poliție, fiind primite peste 23 de cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs.

Astfel, au fost primite 2.984 de cereri de înscriere pentru cele 129 de posturi de agent de poliție scoase la concurs și 635 de cereri pentru cele 49 de posturi de ofițer de poliție.

De asemenea, au fost primite 699 de cereri de înscriere la concurs pentru cele 86 de posturi de ofițer de poliție cu specializarea medic veterinar.

Publicitate

În această perioadă, se desfășoară activitatea de validare a candidaturilor și probele eliminatorii de concurs, urmând ca, la data de 23 ianuarie 2021, să se desfășoare proba scrisă.

Reprezentanții IPJ Brașov transmit care sunt atribuțiile și drepturile polițiștilor în cazul în care un animal se află în pericol. Aceștia pot pătrunde în locuința oricărei persoane, fără acordul acesteia, dacă informațiile arată că în respectivul spațiu se află un animal în situație de pericol. De asemenea, o noutate în cadrul Poliției Animalelor, este aceea că acțiunile polițiștilor pot fi fotografiate sau înregistrate fără consimțământul persoanelor care dețin animalul.

Conform noilor prevederi legale, polițiștii din cadrul Poliției Române care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.
Prin animal aflat într-o situație de pericol se înțelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situații:

 • a) animal care a fost rănit sau schingiuit;
 • b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
 • c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul;
 • d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
 • e) animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
 • f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.

Polițiștii constată existența situației de pericol pe baza evaluării situației de fapt și a stării fizice a animalului care rezultă, după caz, din:

 • a) constatarea directă și consemnarea celor constatate într-un înscris ori înregistrarea celor constatate cu mijloace tehnice;
 • b) declarațiile persoanelor implicate în activitățile desfășurate cu privire la situațiile de pericol sau ale persoanelor care au asistat la activitățile respective sau au cunoștință despre desfășurarea acestora;
 • c) înregistrări video sau audio ori fotografii, indiferent de proveniența acestora;
 • d) înscrisuri, inclusiv cele de natura mesajelor sau publicărilor în mediul electronic și/sau de telefonie mobilă;
 • e) fișa de observație clinică întocmită de un medic veterinar.

Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare de îndată de către personalul care asigură prestarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost, în prezența polițistului care l-a emis.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes