Connect with us
Publicitate

Administrație

„Bătaie” pe noile locuri de parcare pentru biciclete din cartierul Astra. Primăria Braşov e nevoită să facă licitaţie pentru ele, pentru că sunt mai multe cereri decât locuri disponibile

Publicat

pe

Brașovenii care locuiesc în cartierele Noua, Astra și zona Făget au putut solicita, până în 30 iunie, închirierea unui loc de depozitare a bicicletelor în cele trei parcări pe care primăria le-a amenajat în zonele în care locuiesc. Cele mai multe solicitări s-au depus pentru parcarea de pe strada Soarelui, 49 pentru 73 de locuri, din care, în urma verificărilor, au fost validate 40, pentru 59 de locuri. Având în vedere că sunt cereri pentru mai multe locuri decât capacitatea parcării (care are 50 de locuri), primăria va organiza o procedură de licitație, conform regulamentului. Tariful aprobat de Consiliul Local pentru închirierea unui loc de parcare este de 60 de lei/an, respectiv 5 lei/lună, în cazul în care nu este necesară licitația.

În cazul parcărilor din Noua și din zona Făget, având în vedere că numărul de locuri solicitate este mai mic decât cele disponibile, primăria va atribui aceste locuri în mod direct. Astfel, în cartierul Noua, din cele 16 cereri depuse pentru 25 de locuri, au fost validate 14, pentru 21 de locuri, iar în zona Făget, au fost depuse 22 de solicitări pentru 38 de locuri. Vă reamintim că parcarea din Noua, de pe strada Prunului nr. 1 A are 25 de locuri, iar cea de la Făget, str. 13 Decembrie nr. 86 A, are 50 de locuri.

„Am finalizat prima etapă de închiriere a locurilor de depozitare pentru biciclete. Având în vedere numărul de solicitări, brașovenii din cartierul Noua și de la Făget vor beneficia de acest serviciu al municipalității în mod direct, iar în cazul bicicliștilor din Astra, suntem nevoiți să organizăm o procedură de licitație, având în vedere că avem mai multe solicitări decât locuri disponibile. Programul va continua și în alte zone, astfel încât să le asigurăm brașovenilor condiții optime de depozitare a bicicletelor. Este greu să le cerem brașovenilor să utilizeze bicicleta ca mijloc de transport, atâta timp cât sunt nevoiți să le urce, de exemplu, la etajul VII și să le țină în hol sau în balcon. În paralel, continuăm programul de dezvoltare a infrastructurii pentru acest tip de transport alternativ. După ce am primit avizul de la poliția rutieră pentru primele piste pentru biciclete, cele din Răcădău în Astra și din Astra în Centru, în perioada următoare vom obține autorizațiile de construire și vom lansa licitațiile pentru lucrări. Este foarte important pentru noi, toți cei care utilizăm bicicleta, să avem infrastructură dedicată și spații sigure de stocare, astfel încât aceste mijloacele alternative de transport să devină o soluție realistă, iar transportul verde să fie principala soluție de mobilitate în orașul nostru”, a precizat Allen Coliban, primarul municipiului Brașov.

Conform regulamentului adoptat de Consiliul Local, închirierea locurilor se va face pe o perioadă de un an. O persoană poate închiria maximum două locuri, iar numărul maxim de locuri pentru fiecare familie este de patru.

Publicitate

În cazul parcării de pe strada Soarelui, o familie a solicitat locuri de depozitare pentru 3 biciclete, iar în celelalte două parcări numărul maxim solicitat pentru o familie a fost de două.

Parcările pentru biciclete sunt amenajate sub forma unor containere standard, securizate, cu o înălțime de 2,5 m și au o capacitate de 50 de biciclete, în cazul celor de pe str. Soarelui și de la Făget, și de 25 de biciclete, în cazul celei din Noua. Accesul în parcare se va face printr-un sistem securizat, cu yală electromagnetică și cititor de card. Parcările vor funcționa independent energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice. De asemenea, fiecare este dotată cu camere de supraveghere video.

Valoarea unei parcări pentru 50 de biciclete este de 208.122,5 lei + TVA, iar pentru cea de 25 de locuri, de 171.395 lei + TVA.

În bugetul din acest an sunt prevăzute fondurile necesare pentru achiziția și amplasare a încă 3-4 astfel de parcări. După ce inspectorii Serviciului Amenajare Zone de Agrement vor verifica pe teren propunerile primite de la brașoveni pentru amplasarea acestora, se va demara procedura de achiziție.

Vă reamintim că acest proiect a plecat de la o propunere primită și votată de brașoveni în cadrul programului de bugetare participativă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes