Connect with us
Publicitate

Sport

BASCHET / Aproape sigur, Olimpia CSU a încheiat sezonul

Publicat

pe

Președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, afirmă că șansele ca baschetul românesc să revină pe parchet pentru finalul sezonului 2019-2020 sunt infima. Declarația vine în contextul regulilor impuse de către Ministerul Tineretului și Sportului pentru revenirea la antrenamente a sportivilor de performanță imediat după ieșirea din starea de urgență, pe 15 mai. Conducătorul FRB crede că aceste condiții sunt foarte greu de îndeplinit de marea majoritate a disciplinelor sportive din România, astfel că ligile de baschet, atât la masculin cât și la feminin, foarte probabil vor mai aștepta până autoritățile le vor mai relaxa, practic pentru startul sezonului viitor.

Publicitate

Singura echipă brașoveană de primă ligă este Olimpia CSU, care se afla pe locul 5 în ierarhia feminină înainte de întreruperea competiției. Trupa condusă de Dan Calancea are în ultimii ani două medalii de bronz în Liga Națională de baschet feminin, un loc trei în Liga Europei Centrale și două finale de Cupa României.

„Există o posibilitate să repornim Liga Națională. Însă, e greu de crezut că putem face acest lucru atât timp cât înainte de cantonament jucătorii trebuie să stea în izolare. Mă tem că în afară de fotbal și echipele olimpice, nimeni nu are infrastructura și puterea financiară de a relua competiția. Calendarul nostru și contractele din baschetul românesc la nivel de seniori sunt până la finalul lunii mai. Urmează să avem niște discuții cu reprezentanții cluburilor, să vedem ce și cum. Dar, la ultima întâlnire, marea majoritate și-a manifestat dorința de a încheia pentru că mulți dintre ei și-au trimis sportivii acasă. Deja suntem de două luni în izolare, mai sunt încă două săptămâni. E greu de presupus că vom putea reveni la forma inițială a sportivilor”, a declarat Horia Păun, pentru baschet.ro.

FOTO Dan Potor

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes