Connect with us
Publicitate

Cultural

Basarabenii din Brașov sărbătoresc 104 ani de la unirea Basarabiei cu România, printr-un festival care începe astăzi

Publicat

pe

Publicitate

Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov organizează, în acest sfârșit de săptămână, festivalul „Basarabia – file din poveste”. Până duminică, în oraș vor avea loc mai multe evenimente pentru a marca 104 de la unirea Basarabiei cu România.

În prima zi a festivalului, pe 25 martie, ora 15:30, în incinta localului Bistro de l`Arte, va avea loc o seară de socializare la care vor participa, alături de organizatori, oameni de cultură, sponsori și parteneri, și, de asemenea, foști membri ai ATB. În cea de-a doua zi voluntarii au pregătit activități sociale: ,,Basarabian Hugs”- în Piața Sfatului, membrii asociației vor oferi trecătorilor îmbrățișări și flyere relevante festivalului.

Pe 27 martie, începând cu ora 17:30, se va desfășura un concert cultural, în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților, organizat în incinta Sălii Patria, iar spectatorii se vor putea delecta cu:

  • dansuri populare românești din partea ansamblului folcloric ,,Junii Brașovului’’;
  • stand-up comedy;
  • recital de poezie;
  • cântece;
  • dansuri contemporane;
  • muzică instrumentală la chitară și pian;
  • dansuri populare moldovenești, cu ansamblul ,,Codrenii” din Republica Moldova.

Accesul la spectacol se va face începând cu ora 16:30, iar intrarea va fi gratuită. După finalizarea evenimentului, la ora 20:00, atmosfera se va încinge la tradiționalul Basarabian Party, care va avea loc în clubul Times. Petrecerea are scop caritabil, iar biletul de intrare va fi de 15 lei. Pentru a sublinia importanța acestui eveniment în crearea României Mari, literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în culorile tricolorului.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes