Connect with us
Publicitate

Eveniment

Baronul de Neamţ, Ionel Arsene, a rămas fără scaun. Prefectul judeţului Neamţ l-a demis din funcţie după ce Curtea de Apel Braşov l-a condamnat la aproape 7 ani de închisoare

Publicat

pe

Prefectul judeţului Neamţ, Adrian Niţă, a semnat, joi, ordinul privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al lui Ionel Arsene, condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă.

Publicitate
Prefectul judeţului Neamţ, Adrian Niţă, a declarat joi, pentru News.ro că a semnat în cursul zilei ordinul privind încetarea mandatului de presedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al lui Ionel Arsene.
”Urmare a faptului că au fost îndeplinite toate condiţiile procedurale prealabile prevăzute de O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, în sensul că secretarul general al judeţului Neamţ a înaintat astăzi instituţiei noastre referatul constatator nr. 7927 din 16.03.2023, alături de toate înscrisurile din care rezultă motivul legal al propunerii, a fost emis Ordinul prefectului nr. 96 din 16.03.2023 privind încetarea mandatului de presedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al domnului Ionel Arsene”, a declarat Adrian Niţă.
Potrivit prefectului, Ionel Arsene îşi delegase atribuţiile, în urmă cu mai mult timp, unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. CJ Neamţ urmează să se întrunească într-o şedinţă, vineri, pentru a stabili cine va conduce, interimar, instituţia.
Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă. Decizia definitivă a Curţii de Apel Braşov reduce din condamnarea iniţială, primită la Bacău, care era de opt ani şi patru luni. Arsene nu a fost găsit la adresele cunoscute, fiind dat în urmărire.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes