Connect with us
Publicitate

Eveniment

Bărbatul care a lovit 12 mașini parcate în cartierul Noua, în urmă cu doi ani, a fost dat în urmărire generală. Adrien Stephane Mureșan, fiul milionarului Sever Mureșan, a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Publicat

pe

După ce a făcut prăpăd pe o stradă din cartierul Noua, în urmă cu doi ani, atunci când a lovit intenționat 12 mașini, fiul omului de afaceri Sever Mureșan a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare. Curtea de Apel Brașov a dat această sentință în urmă cu câteva zile, dar Adrien Stephane Mureșan nu a fost de găsit, așa că autoritățile l-au dat în urmărire generală.

Publicitate

Pe 14 aprilie 2021, Mureșan junior a urcat la volan deși nu avea permis și era băut. Bărbatul a ajuns în cartierul în care locuia fosta lui iubită și a lovit intenționat 12 mașini parcate. Intenția lui, spun anchetatorii, ar fi fost să se sinucidă pentru că partenera lui i-ar fi spus că vrea să se despartă. A scris chiar și un bilet de adio, a luat sticla cu el și a plecat cu autoturismul său de teren într-o cursă nebună prin Brașov.

Potrivit gandul.ro, după accidentele în lanț șoferul a fost scos din mașină de mai mulți oameni, care l-au imobilizat până când la fața locului au apărut primele echipaje ale Poliției. Pentru că a refuzat să sufle în alcooltest, Adrien Stephane Mureșan a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge și a fost consultat de un medic, care i-a pus un guler din plastic. Cuprins de un acces de furie, Mureșan și-a smuls gulerul, motiv pentru care a fost imobilizat și transportat la un spital de psihiatrie, unde a rămas internat timp de șase zile.

În urma verificărilor, polițiștii rutieri au constatat că Adrien Stephane Mureșan avea permisul suspendat, în condițiile în care suferise deja două condamnări, tot pentru infracțiuni la regimul rutier. Anchetatorii au descoperit, cu această ocazie, că, la data de 16 octombrie 2015, șoferul a fost prins beat la volan, în București. Cu toate că nu mai avea permis, el a continuat să conducă, însă a fost prins de Poliția Rutieră, în 2 iulie 2016, când pe numele lui a fost întocmit un nou dosar penal.

Publicitate

Procesele ce au urmat au avut ca rezultat condamnări la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. În primul dosar, pentru că a condus beat, Mureșan a primit 1 an și 2 luni de închisoare, iar în cel de-al doilea, pentru că s-a urcat la volan fără a avea permis, a fost condamnat de Judecătoria Ploiești la 1 an și 4 luni.

Instanța de la Ploiești contopit ambele pedepse și a decis, la 4 noiembrie 2019, o pedeapsă finală de 1 an, 8 luni şi 20 de zile închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității la Administrația Națională a Cimitirelor și un termen de supraveghere de 4 ani.

Condamnat la două pedepse cu suspendare, cu toate că faptele erau în strânsă legătură una cu cealaltă, Adrien Stephane Mureșan nu s-a potolit, iar aventurile sale în trafic au atins apogeul odată cu accidentele în lanț din Brașov. Acuzat de conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și distrugere, acesta a scăpat de ultima dintre acuzații, după ce proprietarii mașinilor lovite și-au retras plângerile.

Judecat în continuare de magistrații Judecătoriei Brașov, pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului, la data de 20 octombrie 2022, fiul lui Sever Mureșan nu a mai luat nici măcar o nouă condamnare cu suspendare. De această dată, beizadeaua a primit 300 de zile amendă a câte 500 de lei pe zi.

Chiar și așa, din cele 300 de zile amendă s-au scăzut 81 de zile, pe care inculpatul le-a petrecut în arest preventiv, astfel că, până la urmă, Adrien Stephane Mureșan a rămas cu numai de 219 zile amendă, evaluate la suma totală de 109.500 lei.

Publicitate

Procurorii au atacat decizia, pe care au considerat-o inacceptabilă, iar dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel Brașov. La sfârșitul săptămânii trecute, prin sentință definitivă, Mureșan junior a fost condamnat la 1 an, 3 luni și zece zile de închisoare, pentru că a condus beat și fără permis. La această condamnare, instanța a luat în considerare și celelalte două pedepse primite de fiul lui Sever Mureșan, a anulat suspendarea acestora și le-a contopit, astfel că Adrien Stephane Mureșan a ajuns la o pedeapsă definitivă de trei ani cu executare.

După ce mandatul de executare a pedepsei a fost redactat de magistrați, polițiștii au mers la adresa condamnatului, însă nu l-au găsit acasă. Ca urmare, Adrien Stephane Mureșan a fost dat în urmărire generală, iar fotografia lui a fost publicată pe site-ul Poliției Române.

Stephane Adrien este unul dintre fiii lui Sever Mureşan, un om de afaceri celebru în anii ’90. Acesta este fondator al Băncii Dacia Felix, care a dat faliment din cauza mai multor credite neperformante. Pe numele acestuia au fost întocmite mai multe dosare pentru delapidare, înșelăciune, gestiune frauduloasă și abuz în serviciu, fiind obligat să plătească daune în valoare de 100 de milioane de euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes