Connect with us
Publicitate

Eveniment

Bărbatul care a lovit 12 mașini parcate în cartierul Noua, în primăvara anului trecut, a scăpat de închisoare. Magistrații brașoveni au decis ca individul să plătească o amendă de peste 100.000 de lei

Publicat

pe

Adrien Stephane Mureșan, bărbatul care în luna aprilie a anului trecut a lovit 12 mașini parcate pe o stradă din cartierul Noua, a fost condamnat în primă instanță. Magistrații de la Judecătoria Brașov au decis ca individul de 32 de ani să nu facă o zi de închisoare. În schimb, el este obligat să plătească o amendă. Judecătorii au aplicat pedeapsa amenzii de 219 zile, a câte 500 de lei pe zi, asta înseamnă un total de 109.500 de lei.

Publicitate

Iată soluția instanței:

„În baza art. 336 al. 1 Cod penal cu aplicarea art. 396 al. 10 Cod de procedură penală condamnă inculpatul MUREŞAN STEPHANE ADRIEN, la pedeapsa de 225 de zile amendă a câte 500 lei/ zi amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art.335 alin.2 Cod penal cu aplicarea art. 396 al. 10 Cod de procedură penală condamnă inculpatul MUREŞAN STEPHANE ADRIEN, la pedeapsa de 225 de zile amendă a câte 500 lei/ zi amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. În baza art.38 alin.2 Cod penal raportat la art.39 alin.1 lit.c Cod penal, contopește pedepsele aplicate mai sus, pedeapsa rezultantă fiind de 300 de zile amendă a câte 500 lei/zi amendă. În baza art.72 Cod penal compută din pedeapsa amenzii aplicată perioada cât inculpatul a fost reținut și arestat preventiv – 81 de zile (19.04.2021-08.07.2021), astfel că inculpatul execută pedeapsa amenzii de 219 zile amendă a câte 500 lei/zi amendă, respectiv amenda penală în cuantum de 109.500 lei. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 63 şi 64 Cod penal privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, respectiv cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii. În baza art. 274 alin. (1) Cod de procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

Pe data de 14 aprilie 2021, Adrian Stephane Mureșan s-a urcat băut la volanul mașinii sale, asta deși nu avea nici permis de conducere, iar apropiații spun că ar fi consumat și substanțe interzise. Fiul fostului tenismen și om de afaceri Sever Mureșan, s-ar fi certat cu iubita lui, care ar fi decis să pună capăt relației pe care o aveau. La acea vreme, apropiații spuneau că Mureșan ar fi încercat să își pună capăt zilelor, iar din această cauză a făcut prăpăd cu mașinile parcate în cartierul Noua.

Publicitate

În rechizitoriu procurorii spuneau că prima oară, bărbatul a lovit un Opel care a fost proiectat într-un autoturism Skoda, iar acesta din urmă a fost proiectat într-un Range Rover. După ce a avariat cele 3 mașini, individul a plecat pe stradă și a lovit alte 8 mașini. Și-a continuat apoi drumul, a condus pe contrasens și a lovit un vehicul care circula regulamentar.

După toate aceste incidente, martorii l-au scos pe Mureșan din mașină și l-au imobilizat, iar unul dintre proprietarii mașinilor lovite a observat că suspectul avea pe bancheta din dreapta o sticlă de alcool. În autoturismul inculpatului a fost găsită și o scrisoare de adio, iar din acest motiv, Adrien Mureșan a fost internat 5 zile la Spitalul de Psihiatrie din Brașov.

După ce a fost reținut de polițiști, individul a fost testat pentru alcoolemie. Rezultatul a fost de 2,10 miligrame per litru de sânge, la prima probă și 2,20 la a doua probă. Bărbatul a fost arestat preventiv și a petrecut 81 de zile în spatele gratiilor. Sentința Judecătoriei Brașov nu este definitivă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    24 octombrie, 2022 at 8:53 am

    Cu mentalitatea acestor ,,magistrați,,ne este de mirare că România se află printre țările din Africa…..suntem la pragul cel mai de jos al civilizației……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes