Connect with us
Publicitate

Eveniment

Bărbaţi nevoiaşi din Târlungeni erau ţinunţi sclavi în Anglia. Munceau în construcţii fără să primească bani. Detectiv englez: „Locuiau cu aproape 50 de oameni în același dormitor. Nu aveau acces la mâncare sau bani”

Publicat

pe

Publicitate

Șapte indivizi au fost arestați pentru trafic de persoane în urma unei anchete comune a autorităților judiciare române și britanice. Sunt acuzați că au racolat și exploatat zeci de oameni nevoiași din județul Brașov, pe care i-au dus în Regatul Unit.

Într-un interviu acordat ȘTIRILOR PRO TV, detectivii de la Poliția Metropolitană din Londra au descris ce se întâmplă în realitate cu cei înșelați.

Mai multe victime, printre care un copil, au fost găsite de polițiștii britanici într-o încăpere, ținuți în condiții mizerabile.

“Bărbații locuiau cu aproape 50 de oameni în același dormitor, dormeau pe pături murdare, nu aveau acces la mâncare sau bani, deci condiții foarte, foarte rele. Le-a fost promis că vor avea propria cameră, propria cazare, că vor fi plătiți cu bani mulți să lucreze în Londra.”, a spus detectivul Laura Hillier pentru ŞTIRILE PRO TV.

Oamenii munceau în construcții, dar nu se alegeau cu nimic de pe urma trudei lor. Cei care îi duseseră acolo, inventau mereu tot felul de datorii pe care sărmanii le-ar fi avut de plătit, iar cine refuza, era amenințat și chiar bătut.

Publicitate

“Au fost forțați cu violența, în anumite situații, să le dea banii și nu au primit nici banii de mâncare pentru munca pe care o făceau și asta era supărător pentru ei și pentru familiile din România.”, a mai spus Laura Hillier

Între timp, membrii grupării infracționale își cumpărau case, mașini scumpe, terenuri și bijuterii. Anchetatorii estimează că au câștigat astfel, în 3 ani, circa 250 de mii de lire sterline.

În Tărlungeni, de unde provin atât cei ținuți în sclavie, cât și traficanții, nimeni nu vorbește despre cele întâmplate. Polițiștii britanici spun că, din acest motiv, un asemenea caz e greu de rezolvat.

“Aceste cazuri sunt mult mai numeroase decât credem noi și cred că sunt multe motive pentru asta. Victimelor le este teamă să iasă în față, sunt controlate, constrânse. Poate fi greu și să le identificăm.”, spune detectivul  Andy Furphy.

Oamenii exploatați în Anglia au fost, în final, preluați de autorități și duși într-un centru social, unde primesc consiliere. Apoi vor fi ajutați să se întoarcă în țară.

Un reportaj video puteţi vedea AICI.

Un material de la percheziţiile făcute acum o săptâmănă puteţi citi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes