Connect with us
Publicitate

Eveniment

Bărbat prins de jandarmi la pescuit cu plasă monofilament

Publicat

pe

Publicitate

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținerea, transportul, comercializarea fără documente legale a peștelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte” și „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor precum si a altor unelte de pescuit de tip comercial” fapte prevăzute și pedepsite U.G. nr. 23/2008 Rep. privind pescuitul și acvacultura.

În fapt, la data de 01 noiembrie 2020, în jurul orei 16.30, o patrulă de jandarmi, împreună cu lucrători ai AVPS Făgăraș, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Făgăraș, județul Brașov, au depistat în posesia unui bărbat cantitatea de 20 kg. pește din speciile caras și batca, precum și o plasă de pescuit tip monofilament, având o lungime de 30 metri.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul în cauză nu deține documente legale de proveniență a  peștelui, iar plasa de pescuit era deținută ilegal.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată reprezentanților Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Făgăraș.

Publicitate

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes