Connect with us
Publicitate

Social

Banii câștigați din dedicațiile de la nuntă ar putea fi impozitați. ANAF va cere 70% din sumele pe care românii nu le pot justifica

Publicat

pe

sursa foto: www.newscaffe.ro

România nu mai vrea să fie pe ultimul loc în Europa la colectarea taxelor. Așa că, din vara viitoare, Fiscul urmează să impoziteze cu 70% toate veniturile care nu pot fi justificate. Creșterile de taxe sunt prevăzute în pachetul de măsuri fiscale pentru care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament. Aici intră cadourile primite de doctori de la pacienți sau banii încasați de lăutari de la petreceri, ori nunțile cu dar, anunță stirilekanald.ro.

Publicitate

Vremea în care lăutarii se scăldau într-o ploaie de bani la nunți, botezuri sau alte cumetrii ar putea apune din vara viitoare. Ministerul Finanțelor, prin ANAF, vrea să impoziteze cu 70% veniturile nedeclarate, inclusiv banii proveniți din dedicații.

Vestea a picat ca un trăsnet în lumea artiștilor. Despre Tzancă Uraganu, de pildă, unul dintre cei mai cunoscuți și populari cântăreți, se spune că are un onorariu de peste 10 mii de euro pentru un program artistic.

„Dacă ar intra în vigoare această lege eu o pot numi japcă pe față. Noi întâmpinăm niște riscuri. Pe lângă asta avem și multă oboseală și nopți pierdute și drumuri în mașină, să stai cu orele… Nu e chiar așa, să bați din palme ca să fii artist sau lăutar”, a spus Tzancă Uraganu.

Publicitate

Tzancă Uraganu spune că ar fi absurd un astfel de impozit, mai ales pentru banii de la petrecerile cu dedicații.

„Noi suntem 15 persoane care mergem la o petrecere. Într-un staff de 15 persoane cât sunt dedicațiile? Ce să declar când vine parte 2.000-3.000 de lei sau o mie de lei. Ce aș putea să declar din banii ăștia?”, a continuat artistul.

Răzvan de la Pitești spune că acei bani sunt doar… cadouri.

„O să spunem la microfon când începem nunta sau petrecerea să nu se mai arunce șpagă, că de aia se impozitează. Nu e normal, că astea sunt cadouri din partea invitaților, atunci când se simt bine îți dau și dedicațiile. Îi facem să nu se mai simtă bine atunci, să nu mai vină cadourile”, a spus Răzvan de la Pitești.

În vizorul inspectorilor ANAF se va afla și darul de nuntă.

Publicitate

„Să zicem, la o nuntă de 20.000 de euro, costuri pe care le poți justifica, ai primit în dar 20 de mii de euro, ANAF-ul va fi destul de lucid și nu va impozita acei bani pentru că ei sunt justificabili”, a declarat Alin Caraman, președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunţilor.

Aceste noi impozite sunt cuprinse în pachetul măsurilor fiscale pentru care Guvernul vrea să îți asume răspunderea în Parlament. Vizați sunt și cei care se afișează cu bunuri de valoare, case sau mașini scumpe și ale căror venituri legal declarate nu pot justifica achizițiile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes