Connect with us
Publicitate

Social

Banca urcată de o familie în Munții Făgăraș a fost demontată. Salvamontiștii le cer turiștilor să nu mai facă astfel de gesturi, în mijlocul naturii

Publicat

pe

Controversata bancă ce a fost montată în masivul Făgăraș a ridicată de salvamontiștii din județul Argeș. În urmă cu aproape patru luni o familie din Sibiu s-a gândit că ar fi o idee bună ca turiștii care ajung la 2505 metri, pe Vârful Câlțun, să se odihnească pe o bancă făcută din fier și lemn.

Publicitate

„A fost demontată și coborâtă până la cota 2.000. Nici nu știu dacă a mai fost montată la loc sau lăsată așa, dar proprietarul o poate ridica de acolo, dacă vrea”, a declarat directorul Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, pentru turnulsfatului.ro .

La scurt timp după ce mobilierul stradal a ajuns în vârf de munte, rețelele de socializare s-au umplut de poze, iar gestul celor care au pus acolo locul de odihnă a fost intens criticat. Cele mai dure reacții au venit din partea salvamontiștilor.

„Nu poate face fiecare ce-l taie capul. În primul rând trebuie să primească un aviz de la unitatea administrativ teritorială care este proprietara terenului, iar dacă este pe traseu turistic, în cazul nostru, conform noului ghid adoptat de Consiliul Județean trebuie să ne ceară nouă, Salvamontului, avizul. Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă, nu se încadrează în nici un tipar. Ar fi bine ca oamenii să înțeleagă că nu trebuie să se propage acest fenomen. Din punctul meu de vedere ar trebui coborâtă de acolo”, a declarat șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, pentru aceeași sursă.

Publicitate

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes