Connect with us
Publicitate

Social

Banca Națională a României a făcut educație financiară cu 500 elevi brașoveni

Publicitate

Publicat

pe

În perioada 22-26 martie 2021 Banca Națională a României a organizat Săptămâna mondială a banilor, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică prin Rețeaua Internațională de Educație Financiară la care BNR este membru cu drepturi depline începând cu anul 2018. Demersul face parte dintr-un proiect amplu de educație financiară inițiat de Banca Națională a României în anul 2011 – Să vorbim despre bani şi bănci, la care au participat până acum aproximativ 210.000 de elevi și cadre didactice.

Publicitate

Pe parcursul acestei săptămâni reprezentanți ai băncii centrale din București și din rețeaua teritorială au derulat activități pe teme financiar-bancare adresate unui număr de aproximativ 15825 de elevi, din 194 unități școlare; au fost susținute 650 de prezentări, din care 131 destinate claselor primare, 336 celor gimnaziale și 183 elevilor de liceu.

La nivelul județului Brașov, Agenția BNR Brașov în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov a organizat prezentarea online a unor materiale de educaţie financiară pentru 500 elevi și cadre didactice, din 5 unități școlare, de la:  Colegiul Național Economic ,,Andrei Bârseanu”, Școala Profesională Germană KRONSTADT, Școala Gimnazială Nr 2 Diaconu Coresi  Brasov, Scoala Gimnazială Ghimbav și  Scoala Gimnaziala ,,Ovidiu Densusianu’’ Făgăraș.

Activitățile educative ce se încadrează în tematica propusă la nivel mondial, au stat la baza dezbaterilor online dintre elevi și reprezentanții BNR pe subiecte precum elaborarea unui buget, planificarea financiară, economisirea, inflația, elemente de siguranță ale banilor, mijloace moderne de plată.

Publicitate

Și în acest an Banca Națională a României s-a implicat în acest proiect educațional considerând că în prezent, în contextul pandemiei COVID-19, este mai important ca niciodată să continue interacțiunea cu tinerii, astfel încât aceștia să poată dobândi/dezvolta abilități și cunoștințe pentru abordarea problemelor financiare.

Proiectul ”Săptămâna Mondială a Banilor – 2021” este parte a campaniei globale de conștientizare a importanței banilor, la care participă peste 170 de țări de pe toate continentele. Acesta are rolul de a crește nivelul de educație financiară al copiilor și tinerilor, precum și cel al incluziunii financiare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes