Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Banca din Munții Făgăraș va fi demontată. Dar nu înainte de sfârșitul sezonului

Publicat

pe

Publicitate

Directorul Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a declarat că banca urcată pe vârful Călțun, la 2505 metri, va fi demontată. ”Va fi demontată fără doar și poate, este sit Natura 2000. Cum ar fi să-și amplaseze fiecare scăunelul pe potecă, eu știu, poate vreun chioșc, poate chiar vreun grătar. Dacă tot mergi în Cîlțun de ce să nu faci și un grătar, să fie din ăla cu horn… E o prostie”, a spus salvamontistul pentru Turnul Sfatului.

Ion Sănduloiu spune că banca va rămâne totuși pe locul unde a fost amplasată până la finalul sezonului. ”Problema este că va rămâne acolo până când se termină sezonul pentru că nu putem bloca oameni să repar prostia asta. Până urcă în Călțun, până o desfac, până o coboară… Dar va fi demontată, evident, așa cum a spus și Dan, colegul meu (n.r. Dan Popescu, directorul Salvamont Sibiu). Este logic. Este sit Natura 2000, nu se discută, nu poate să facă oricine ce vrea”, a completat directorul Salvamont Argeș.

”Să te poți odihni și admira Vf. Moldoveanu”

O bancă de fier și lemn a apărut sâmbătă pe un traseu montan în Munții Făgăraș, în Vârful Călțun. Apariția din vârful situat la 2.505 metri a fost semnalată de un turist din Pitești, care s-a întâlnit pe traseu cu cei care au montat-o, o familie de sibieni. ”Pe Cornul Călțunului o familie din Sibiu (care a dorit să rămână anonimă și fără poze cu ei în postate) mi-a schimbat ziua. A montat o banca în Vf. Cornul Călțunului, să te poți odihni și admira Vf. Moldoveanu. Am avut ocazia să stau printre primii pe ea. Până când ajungeți să vedeți și dvs, am pus câteva poze să știți ca nu e glumă! Respectul meu! A rămas că ne vedem la anul pe 14 August, în același loc și la aceeași ora!”, a scris piteșteanul pe Facebook.

Publicitate

FOTO / O familie din Sibiu a montat o bancă la 2.505 metri, în Munții Făgăraș. Val de reacții pro și contra

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes