Connect with us
Publicitate

Sport

Azi începe Brașov Marathon. Aproape 1.400 de atleţi sunt la start. Allen Coliban a declarat forfait din cauza unei accidentări

Publicat

pe

Publicitate

Cea de a noua ediție a concursului de alergare montană Brașov Marathon începe astăzi la Brașov, cu proba de cros. Reamintim că anul acesta, din cauza condițiilor legate de pandemie, este prima dată în care concursul se desfășoară pe durata a două zile, probele de semimaraton și maraton fiind programate pentru mâine.

Startul, în ambele zile, va fi dat în Piața Sfatului. Astăzi, 16 iulie, sportivii vor pleca în cursa de cros, la ora 17.00, iar mâine, 17 iulie, se va da startul cursei de maraton (la ora 8.00) și a celei de semimaraton (ora 10.00).

Până la acest moment, sunt înscriși în cele trei curse aproape 1400 de concurenți, dintre care 370 la proba de cros, care este și cea mai puțin dificilă. Înscrieri se mai pot face până la start, în limita locurilor disponibile pentru fiecare probă.

Program:

Publicitate

Cros – Distanța parcursă: 9 km, cu punct maxim Vf. Tâmpa, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 369 de metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 580 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 17.00 – 17.15.

Semimaraton – Distanța parcursă: 21 km, cu punct maxim Vf. Tâmpa, atins de două ori, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 1.016 metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 580 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 10.00 – 10.15.

Maraton – Distanța parcursă: 38 km, cu punct maxim Vf. Postăvaru, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 2.056 de metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 550 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 8.00 – 8.15.

Traseele turistice montane din cadrul competiției „Brașov Marathon” cumulează peste 38 km și vor marca puncte din împrejurimile Brașovului, cu maximum de altitudine pe Vârful Postăvaru.

Din partea municipalității, la competiția de semimaraton (21 km), de sâmbătă, va participa viceprimarul Flavia Boghiu. Primarul Allen Coliban a anunțat că nu va mai lua startul, din cauza unei probleme medicale la genunchi, confirmate ieri de medicul specialist, care i-a interzis să alerge, însă va participa, totuși, ca susținător.

Competiția este organizată de Clubul pentru Protecția Naturii și Turism (CPNT), cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Organizatorii au luat toate măsurile necesare pentru ca această competiție să se desfășoare în condiții de siguranță, inclusiv în ceea ce privește riscul de răspândire a virusului COVID -19.

Asociația Clubul pentru Protecția Naturii și Turism este o organizație neguvernamentală care acționează în sprijinul protejării mediului și încurajează turismul ecologic. Prima ediție a crosului „Brașov Marathon” a avut loc în anul 2012, la care au participat circa 150 de oameni de toate vârstele. În edițiile care au urmat, interesul pentru această competiție organizată la Brașov a crescut constant, pentru ca în acest an să se bucure de participarea a aproape 1.400 de persoane.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes