Connect with us
Publicitate

Economic

Avocatul Poporului face apel la IGSU și DSU să schimbe ambulanțele vechi din Brașov. Două din trei autosanitare au mai mult de 16 ani

Publicitate

Publicat

pe

Biroul Teritorial al Instituției Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la situația critică a ambulanțelor din Brașov și a făcut până acum mai multe adrese către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și către Departamentul pentru Situații de Urgență pentru îmbunătățirea situației, relatează Agenția de presă Rador.

Publicitate

”Aceste recomandări au fost emise într-adevăr către conducerea celor două autorități, atât către domnul doctor Raed Arafat, cât și către domnul domnul general-locotenent Diamandi Dan Paul, care este inspectorul general la nivelul IGSU. În urma demersurilor întreprinse, a rezultat că situația nu s-a schimbat, parcul de autosanitare era învechit, la nivelul Serviciului de Ambulanțe al Județului Brașov, în proporție de 2/3, iar 54 de autosanitare din perioada 2007-2008, ar fi trebuit să fie înlocuite în perioada 2017-2020”, a precizat coordonatorul Biroului Brașov al Instituției Avocatului Poporului, Cătălina Dinu.

După cum a declarat coordonatorul din Brașov al Avocatului Poporului, promisiuni din partea celor două conduceri cu privire la modernizarea parcului de ambulanțe au fost, doar că până în prezent nimic nu s-a concretizat.

”În urma reluării demersurilor a rezultat că nu a fost aprobată finanțarea prin PNRR a celor 700 de ambulanțe propuse de Ministerul Afacerilor Interne, dar că se fac demersuri pentru identificarea unor noi surse de finanțare pentru această achiziționare”, a adăugat Cătălina Dinu.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes