Connect with us
Publicitate

Eveniment

Avocaţii din Braşov nu se vor prezenta miercuri la procese

Publicat

pe

Baroul Brașov informează cu privire la Campania “O zi fără avocați” – ziua în care statul de drept nu există, inițiate în urma Hotărârii Consiliului UNBR din 1-2 septembrie 2023.

Publicitate

Ziua de 4 octombrie 2023 – a fost stabilită ca un prilej pentru comunicarea problemelor cu care se confruntă profesia de avocat, în scopul conștientizării autorităților, partenerilor justiției si a publicului larg cu privire la provocările și disfuncționalitățile sistematice pe care le întâmpină avocații în exercitarea misiunii de apărare a drepturilor și libertăților cetățenilor.

În această zi, avocații își vor întrerupe activitate timp de 24 de ore, cu excepția cauzelor urgente, enumerate în Anexa Deciziei nr. 113/25.09.2023 a Consiliului Baroului Brașov.

„Informăm justițiabilii, partenerii în înfăptuirea actului de justiție precum și publicul larg că la 4 octombrie a.c., avocații din Baroul Brașov nu vor asista și reprezenta persoanele fizice și juridice în fața instanțelor autorității judecătorești și a altor organe de jurisdicție, a organelor de urmărire penală a  autorităților și instituțiilor publice, precum și în fata altor persoane fizice sau juridice, cu excepția cazurilor urgente, decise prin Decizia nr. 113/25.09.2023 a Consiliului Baroului Brașov.”, transmite Baroul Braşov

Publicitate

În acest fel, avocații trag un semnal de alarmă asupra problemelor actuale din justiție care reprezintă chestiuni de interes public ce necesită dialogul la aceeași masă a reprezentanților celor trei puteri în stat, precum si a partenerilor indispensabili ai justiției, pentru stabilirea unui dialog onest inter-instituțional între toți actorii implicați în înfăptuirea justiției, în sprijinul destinatarului actului de justiție, care este cetățeanul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes