Connect with us
Publicitate

Eveniment

Avocata familiei Elodiei, despre eliberarea lui Cristian Cioacă din puşcărie: „Se creează un precedent periculos. Nu este un semnal bun pentru societate”

Publicat

pe

Publicitate

Crina Radu, avocata familiei Elodiei Ghinescu, a declarat marți, 22 august, că, din punctul său de vedere, prin decizia de eliberare condiționată a fostului polițist Cristian Cioacă „se creează un precedent periculos” și că „nu este un semnal bun pentru societate”.

Avocata a afirmat, într-o declarație oferită reporterilor, la Brașov, și transmisă de Digi 24, că instanța trebuia să ia în calcul mai multe aspecte îaninte de a lua decizia eliberării lui Cioacă.

„Cristian Cioacă nu a recunoscut niciodată săvârșirea faptelor comise. Nu a achitat despăgubirile morale stabilite de către instanță, atât față de familia Elodiei, cât și față de copil. Și nu se poate reține că dumnealui a fost de bună credință și nu a avut posibilitatea să achite aceste sume pentru că chiar avea bani. Când Elodia a murit existau bani în cont, vreo 60.000 de euro, au fost imobilele pe care a încercat să le înstrăineze (…). A încercat să îngreuneze ancheta, să șteargă urmele săvârșirii infracțiunilor, să distrugă probe. Și aceste aspecte ar fi trebuit să le aibă în vedere instanța”, a spus Crina Radu.

„Pe de altă parte, Cristian Cioacă a devenit un model negativ în momentul în care a săvârșit acea faptă pentru că, ulterior, au fost și alte persoane care i-au urmat tiparul”, a mai declarat avocata, menționând un caz de la Arad și unul de la Târgu Neamț, „unde au omorât, au încerca să distrugă cadavrul, să-l ascundă, crezând că nu vor putea să răspundă din punct de vedere penal în lipsa cadavrului”.

Publicitate

„Eu spun că nu este un semnal bun pentru societatea în care trăim pentru că a crescut numărul infracțiunilor săvârșite cu violență. (…) Pedeapsa de 15 ani și 8 luni oricum era una relativ mică pentru gravitatea faptelor comise. (…) Se creează un precedent periculos.”, a spus Crina Radu.

Totodată, avocata a precizat că dacă Cioacă a avut un comportament corespunzător în penitenciar, „acest comportament l-a ajutat pe dumnealui”.

„A avut nenumărate permisii, a beneficiat de vizite, vizite intime, de pachete. Chiar și în penitenciar a avut un anumit tratament. Colegii dumnealui îmi spuneau că Cristian Cioacă a fost tratat într-un alt mod față de ceilalți deținuți”, a adăugat Crina Radu.

Tribunalul Argeș a decis marți, definitiv, eliberarea condiționată a fostului polițist Cristian Cioacă. Acesta a fost condamnat în 2014, la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Ea a dispărut în 2007, iar trupul său nu a fost găsit nici până acum.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes