Connect with us
Publicitate

Social

Avocata contactată de Primăria Braşov în litigiul cu P&P spune că ar renunța la actualul tarif numai dacă ar primi un onorariu de succes. Până în prezent, Primăria a decontat către cabinetul avocatei facturi de aproximativ 100.000 lei

Publicat

pe

Foto: Life.ro
Publicitate

Avocata Georgiana Trandafir, care reprezintă municipalitatea braşoveană în litigiul cu administratorul locurilor publice de parcare, firma P&P, şi care a fost invitată să participe la şedinţa de joi a deliberativului local, le-a spus consilierilor că ar fi dispusă să renegocieze clauzele contractuale privind onorariul său dacă şi aceştia sunt de acord să-i plătească un onorariu de succes în caz de câştig.

„Dacă este să împărţim riscurile, atunci vă rog să aveţi în vedere şi un onorariu de succes în cazul în care vom avea nişte soluţii favorabile, la valoarea contractului de delegare”, i-a răspuns Trandafir consilierului PNL Pamela Diaconu.

Georgiana Trandafir a fost invitată să participe la şedinţa CL Braşov pentru a prezenta un raport şi să răspundă recentelor critici publice venite din partea unor consilieri care au susţinut că suma încasată de la Primăria Braşov ar fi nejustificată în condiţiile în care, până în prezent, municipalitatea a pierdut procesele cu P&P.

„Nu e deontologic să dai şanse, poţi să spui dacă clientul are argumente sau nu, ori cum spune americanul <<Do we have a case? We have a case or we dont have a case>>. În cazul nostru, avem argumente. Argumentele privind rezilierea v-au fost aduse la cunoştinţă la momentul la care aţi votat, ca autoritate deliberativă, încetarea contractului de delegare”, le-a transmis avocata consilierilor.

Publicitate

Cu acest prilej, avocata a subliniat că acordarea unui asemenea onorariu de succes nu contravine legislaţiei, deoarece contractele de asistenţă juridică sunt exceptate de la normele legale privind achiziţia publică pentru că nu afectează piaţa comunitară.

Georgiana Trandafir a subliniat că nu există onorarii maximale, limitate de organul profesiei, pentru că ar încălca principiile concurenţei şi cu atât mai puţin se pot impune plafoane în cazul avocaţilor specializaţi pe anumite domenii de nişă.

„Nu toţi avocaţii care prestează în România pot să facă servicii publice, aşa cum nici eu nu pot să fac divorţuri sau partaje. Cu toată consideraţia pentru colegii mei, fiecare ar trebui să facă ceea ce ştie să facă, pentru că nu toţi ştiu să facă acelaşi lucru, aşa cum nu toţi putem să percepem aceleaşi onorarii. Este o piaţă liberă. Avocaţii specializaţi, nişaţi, pe lângă faptul că îşi asumă riscul ca, la un moment dat, nişa respectivă să nu mai genereze business, investesc o bună parte din timpul lor în pregătirea profesională”, a susţinut Trandafir.

Întrebată ce şanse consideră că are Primăria Braşov să recupereze integral sumele pe care i le plăteşte şi dacă nu cumva instanţa va cenzura aceste sume în cazul în care se câştigă procesul, avocata a replicat că, de cele mai multe ori, clienţii săi au obţinut cheltuielile de judecată în instanţă.

„Cenzura de instanţă nu are relevanţă cu privire la raportul dintre părţi. Riscul din acest proiect nu este dat de onorariul meu. 100.000 de lei reprezintă 1% din valoarea totală şi riscurile la care se supune Primăria Braşov. Din experienţa mea, nu mi-au fost reduse onorariile decât în foarte puţine cazuri, am luat şi onorarii de 50.000 de dolari şi instanţa mi le-a dat”, a spus ea.

Până în prezent, Primăria Braşov a decontat două facturi către cabinetul de avocatură al Georgianei Trandafir, la tarif orar, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei, în baza unui tarif orar de aproximativ 560 lei pe oră.

Avocata lui Clotilde Armand din „războiul gunoaielor”, contractată de Primăria Brașov în litigiul cu P&P SRL, firma care administrează parcările publice din municipiu. Onorariul, 470 lei pe oră

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes