Connect with us
Publicitate

Eveniment

Avertizări de vreme severă în 36 de județe, inclusiv Brașov. Două coduri galben și portocaliu de furtuni au fost emise de meteorologi

Publicat

pe

Manifestările violente ale vremii continuă și astăzi. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis două noi avertizări cod galben și portocaliu de vreme rea valabile pentru 36 de județe, printre care și Brașov.

Atenționarea cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până luni dimineață, la ora 10.00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țarii, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Până luni dimineață, la ora 4.00 este în vigoare și o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale, care vizează inclusiv județul Brașov. Pe parcursul zilei la munte, în centrul și sud-estul țării, iar seara și noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Județele afectate de cele două avertizări sunt Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes