Connect with us
Publicitate

Eveniment

Avertizarea care a băgat în sperieți sute de oameni. Brașovenii sunt revoltați de mesajul Ro-Alert, primit în miez de noapte

Publicat

pe

Publicitate

Un mesaj Ro-Alert, trimis în miez de noapte, a stârnit panică în rândul populației. Seara trecută, la ora 2:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a trimis o avertizare de vânt puternic în care oamenii erau rugați să rămână în casă pentru a evita pericolul. Doar că atenționarea nu a avut nicidecum efectul dorit. Sute de brașoveni s-au trezit din somn speriați de un eventual cutremur. După ce au citit mesajul, oamenii s-au uitat pe geam și au văzut că vântul sufla ușor, iar mulți s-au revoltat că au fost treziți fără rost.

„Aș vrea să știu cine sau ce serviciu al statului se ocupă cu trimiterea de avertizări RO-alert și unde aș putea să depun o plângere. Și eu și soțul era să murim de inimă. Ne-au dat alertă ambele telefoane, deși oprisem această opțiune. Nu e posibil așa ceva. La ora 2:30 dimineața tu trimiți avertizare? Înțeleg că e o situație specială, dar dacă muream de inimă ce mai făceam cu RO-alert?”, a scris un internaut pe grupul de Facebook „Ce îți trebuie, frate?”.

Pe rețelele de socializare au curs mesajele de nemulțumire la adresa autorităților care sunt acuzate de exces de zel de către mulți brașoveni. Iată câteva reacții ale internauților:

V V: „Să dai mesaj de vânt puternic pe Ro-Alert la 02.30, când toată lumea doarme, te face cretin, nu precaut”

Publicitate

N U: „Cele mai bune gânduri le transmit și operatorilor brașoveni de RO-ALERT care, azi noapte la ora 2.30, ne-au pus „frumoasa melodie” a semnalului RO-ALERT cum c-ar fi mare urgie pe meleagurile brașovene de la vântul năpraznic…Nicio frunzuliță nu s-a mișcat, dar au reușit să trezească destul de devreme cam tot ce mișcă prin Brașov și-mprejurimi! Bravos, națiune!”

A B: „Mi se pare iresponsabil sa trimiți Ro-Alert la ora 2:30 dimineața, când oricum nu umblă nici dracu’ pe străzi, ca să anunți că e vânt puternic. Asta în condițiile in care populația deja este foarte speriată de cutremure (…) Chestia cu dezactivatul nu e o soluție, poate se ajunge cândva într-o situație în care chiar e nevoie să informezi populația în legatură cu ceva important și urgent, dar mișcările ca cele de azi noapte nu fac altceva decât să scadă încrederea populației în astfel de unelte”

M P: „Azi noapte chiar ne-au scos din sărite și o să facem reclamație. Au urlat 4 telefoane, au trezit toată casa: noi, copii, cățel … nu am mai închis un ochi de atunci. Sunt niște dezorganizați și niște nesimțiți. A fost ceva vânt însă in Cristian a fost mult mai rău in trecut (încât ne-a rupt acoperișul terasei) și atunci nu am primit nimic. Acum a bătut vântul dar nu s-a mișcat absolut nimic în curte, nici măcar obiectele ușoare. Exces de zel și un lucru făcut de pomană, de atât sunt în stare!”

I M: „Cei de la Ro-alert au fost izbiți atât de tare de „vântul puternic” de afară încât au fost în stare să trezească lumea cu mesajele lor la 2 jumate dimineața”

Marea nemulțumire a oamenilor a fost faptul că mesajul ar fi fost trimis inutil, în condițiile în care vântul nu a provocat nicio pagubă în oraș sau în împrejurimi.

Nu este prima oară când autoritățile o dau în bară cu avertizările Ro-Alert. În ultimii ani, populația a primit astfel de avertizări de pericol la câteva zeci de minute după ce anumite fenomene extreme au trecut. Dar cel mai neinspirat mesaj a fost dat în septembrie 2021, atunci când un operator al ISU Brașov a început textul pentru avertizarea unui urs ajuns pe străzile din oraș cu cuvintele „URSU BAAA”. Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și-a cerut scuze atunci pentru exprimarea nefericită din mesajul Ro-Alert.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes