Connect with us
Publicitate

Util

Avertizare meteo: Cod galben de ninsori, vânt și polei, în mai multe județe din țară, printre care și Brașov

Publicitate

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri galbene de ninsori, vânt și polei, valabile până luni, 1 februarie. Avertizarea este valabilă pentru zona montană, dar și pentru  sud-estul Transilvaniei și șapte județe aflate în jumătatea de sud a Moldovei și nord-estul Munteniei, printre care se numără și Brașov.

Publicitate

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 31-01-2021 Ora : 10:00

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 31 ianuarie, ora 16:00 – 01 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului;
Zone afectate: conform textului
În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp.
În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali,ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.
Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h.

Publicitate

■ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00
Fenomene vizate și zone afectate: ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpații Meridionali și Carpații Occidentali
În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

■ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00
Fenomene vizate și zone afectate: polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei
În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes