Connect with us
Publicitate

Eveniment

Avertizare cod galben de ploi pentru județul Brașov. Meteorologii au emis și o atenționare cod portocaliu pentru 12 județe din țară

Publicat

pe

Ploile continuă să își facă apariția în mai bine de jumătate de țară. Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea care vizează județele din centrul, sudul și vestul României. La ora 10.00 a intrat în vigoare o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică și este valabilă până luni dimineață, la ora 10.00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Meteorologii spun că vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

Tot astăzi, de la ora 14.00 și până diseară la ora 23.00 va intra în vigoare și o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale.

Publicitate

În zona Carpaților Orientali, în estul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes