Connect with us
Publicitate

Util

Avertisment de la Salvamont: „Riscul declanşării avalanşelor este mare în Munţii Făgăraş”

Publicat

pe

Publicitate

Salvamontiştii anunţă că în Munţii Făgăraş, la altitudini mari, de peste 1.800 de metri, riscul de producere a unor avalanşe este foarte ridicat, cotat la gradul 4 din 5, existând posibilitatea declanşării unor avalanşe de dimensiuni medii şi pe alocuri mari.

„La peste 1.800 de metri s-au înregistrat ninsori însemnate cantitativ în ultimele 24 de ore, îndeosebi pe versanţii nordici, iar în partea superioară a stratului întâlnim un strat nou depus de pulver”, este mesajul salvamontiștilor.

Salvatorii avertizează că ninsorile vor continua și în perioada următoare.

„Pe fondul vântului intens din apropierea crestelor, o mare parte din zăpadă a fost spulberată şi depusă pe văi şi în zonele adăpostite, îndeosebi pe versanţii sudici şi estici. În profunzime, sub stratul de zăpadă pulver, se întâlneşte stratul vechi, îngheţat și stabilizat. Riscul declanşării avalanşelor este mare (4). Declanşarea unor avalanşe de dimensiuni medii și izolat mari este posibilă chiar şi printr-o slabă supraîncărcare a stratului care să angreneze stratul recent de pulver”, transmite duminică seară Salvamont Braşov.

Publicitate

La altitudini mai mici de 1200 de metri, riscul de avalanşă este moderat, cotat la gradul 2.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes