Connect with us
Publicitate

Util

Avertisment de la Salvamont Braşov: „Este esențial să fiţi echipați corespunzător pentru iarnă”

Publicat

pe

Publicitate

Pe fondul condițiilor meteo din ultima perioadă, stratul de zăpadă care s-a așternut în Munții Făgăraș la altitudini de peste 1.200-1.300 de metri a început să înghețe, transformându-se într-o suprafață alunecoasă și potențial periculoasă.

Salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov atrag atenția tuturor pasionaților de drumeții montane că, în aceste condiții, este esențial să fie echipați corespunzător pentru iarnă.

Echipamentul adecvat de iarnă include următoarele elemente esențiale:

  • Bocanci de iarnă: Aceștia trebuie să fie impermeabili și cu aderență sporită pentru a preveni alunecările pe gheață.
  • Gheruțe: Sunt indispensabile pentru traseele turistice de dificultate redusă acoperite cu gheață sau zăpadă compactată.
  • Colțari: Pentru traseele de creastă cu gheață sau zăpadă compactată.
  • Bețe de trekking: Acestea oferă un sprijin suplimentar, reducând riscul de accidentare prin alunecare.
  • Îmbrăcăminte termică: Stratificarea hainelor este vitală. Se recomandă utilizarea materialelor care mențin căldura corpului și resping apa și vântul.
  • Rucsac echipat pentru urgențe: Acesta ar trebui să conțină o lanternă, o folie de supraviețuire, acumulatori de rezervă, alimente și apă suficiente, precum și un kit de prim ajutor.

Salvamontiștii brașoveni subliniază importanța consultării prognozei meteo înainte de a pleca la drum și recomandă evitarea traseelor în condiții de vreme severă. Siguranța trebuie să fie întotdeauna prioritizată, iar pregătirea adecvată poate face diferența între o experiență plăcută și una riscantă în munți.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes