Connect with us
Publicitate

Administrație

Avem mai multe mașini decât locuri de parcare. Autoritățile spun că în Brașov circulă 95.000 de autoturisme, deși în oraș sunt doar 80.000 de parcări

Publicat

pe

Publicitate

Mașinile au început să sufoce Brașovul, iar numărul lor a depășit de mult numărul locurilor de parcare din oraș. Autoritățile locale spun că în municipiu există 80.697 de parcări rezidențiale, cu plată, publice fără plată, private, parcări în centrele comerciale și parcări pe domeniul public, în alte locuri decât cele amenajate.

Acestea sunt insuficiente pentru că pe străzile orașului circulă zilnic aproximativ 95.000 de autoturisme, iar găsirea unui loc liber unde să își poată lăsa mașina a devenit pentru șoferi o problemă tot mai stresantă. Din cauza lipsei unor locuri de parcare, mulți proprietari aleg să își lase vehiculele pe trotuare, pe spațiul verde sau în alte zone care nu sunt destinate mașinilor.

„O altă observație importantă în cadrul acestei analize este numărul de mașini parcate care sunt înmatriculate în alte județe și care reprezintă un plus de presiune pe parcările existente. Astfel, experții au constatat că peste 6.500 dintre mașinile parcate sunt înmatriculate în alte județe. Cu toate că există această problemă, modul de gestionare a parcărilor nu este unul eficient. Un exemplu de ineficiență în gestionarea locurilor de parcare sunt parcările rezidențiale, unde cele mai multe locuri sunt libere în timpul zilei, dar din cauza celor peste 16.000 de sisteme de blocare, vizitatorii din zonele respective sunt obligați să își lase mașinile pe carosabil sau să le urce pe trotuar. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care, începând cu 2013, este interzisă montarea acestor sisteme”, au declarat reprezentanții Primăriei Brașov.

Municipalitatea a lansat în dezbatere publică un studiu făcut de experți care au analizat situația parcărilor și a mașinilor din Brașov. Documentul propune și o serie de soluții pentru problemele întâmpinate de șoferi, iar brașovenii sunt invitați să își spună părerea în legătură cu acest subiect. Prima etapă de consultare va începe marți, 29 martie, iar la întâlnire sunt așteptați cetățeni obișnuiți, experți și reprezentanți ai administrației publice și ai asociației metropolitane de transport.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes