Connect with us
Publicitate

Util

Avalanșele au făcut prăpăd pe Transfăgărășan. Ninsorile le-au dat bătăi de cap drumarilor care deszăpezesc şoseaua

Publicat

pe

Publicitate

Ninsorile din ultima perioadă le-au dat bătăi de cap și celor care curață Transfăgărășanul. Deocamdată, în unele porțiuni, stratul de zăpadă are 4 metri, după ce mai multe avalanșe au acoperit drumul.

Muncitorii au trecut de jumătatea drumului. Își croiesc cu greu calea prin nămeții de câțiva metri, relatează stirileprotv.ro.

Anul trecut, șoseaua a fost redată circulației pe 20 iunie, acum însă sunt șanse să revedem mai devreme Transfăgărășanul.

Deocamdată, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac circulă doar telecabina.

Publicitate

„Am fost foarte norocoasă să găsesc zăpadă aici. În Olanda avem doar multă ploaie. A fost o surpriză, chiar ne întrebam dacă e deschis și pe ce porțiune, dar am văzut că este încă închis”, spune o turistă din Olanda.

Antreprenorii locali și cabanierii din zonă spun că ar fi de bun augur pentru dezvoltatarea turismului dacă sezonul ar fi mai lung. Dau exemplu stațiunilor montane din vest în care se poate circula în siguranță în orice sezon.

„Drumul ăsta face parte dintre atracțiile de top. Credeam că nu mai e zăpadă și că putem veni de pe partea cealaltă, dar se pare că e puțin complicat”, declară un turist din Polonia.

Compania Națională de Drumuri a semnat un contract pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în urma căruia Transfăgărășanul ar putea fi deschis mai multe luni pe an.

„Vorbim de parcări, vorbim de zone de siguranță sporită, vorbim de cupole care să confere o siguranță sporită în cazul în care se produc avalanșe pe acel sector de drum”, spune Tudor Duțu, director regional al DRDP Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    15 mai, 2024 at 11:53 am

    Pai da cas f faine si au tarife mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes