Connect with us
Publicitate

Eveniment

Avalanșă puternică produsă la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş

Publicitate

Publicat

pe

O puternică avalanșă s-a produs ieri la Bâlea Lac, sub vârful Paltinu. Salvamontiștii atrag atenția turiștilor care vor să urce pe munte în această perioadă că zăpada este în continuare consistentă, dar din cauza faptului că temperaturile încep să crească, aceasta a început să se topească. 

Publicitate

„Nelipsita avalanșă de la începutul lunii mai, din clasicul diedru de sub Vf. Paltinu. În zona Bâlea Lac s-a produs o avalanșă care, din fericire, nu a surprins nici o persoană, dar care reprezintă un indicator important al stabilității stratului de zăpadă, încă consistent la peste 2.000 m altitudine”, spun reprezentanții Salvamont Sibiu pe pagina de Facebook.

Apa rezultata din topirea zăpezii s-a infiltrat pe sub stratul de zapadă, pe lespedea de stânca din diedru, declanşând o avalansă considerabilă. Avalanșa s-a produs la o altitudine de aproximativ 2.300 de metri.

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu atrage atenția prin următoarele avertizări:

Publicitate
  • riscul declanșării de avalanșe de topire, în Munții Făgăraș, se menține; 
  • recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă dar şi cu echipament de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă).
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes