Connect with us
Publicitate

Eveniment

Avalanşă în Bucegi. Două persoane au fost prinse sub zăpadă. Salvamontiştii din Râşnov au plecat să le salveze

Redactia Brasov

Publicat

pe

Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont anunţă că în urmă cu puţine momente a avut loc o avalanșă în masivul Bucegi, sub vârful Țigănești. Avalanșa a prins doua persoane dintre care cel puțin una a reușit sa se salveze iar cea de-a doua se pare ca este surprinsa sub zăpadă.

Publicitate

Deocamdată informațiile sunt incerte, dar exista varianta ca ambele persoane să fie în viaţă dar să nu se poată vedea sau contacta.

O echipă de salvamontişti din Râșnov se îndreaptă către locul evenimentului. A fost alertat elicopterul, dar, din păcate, în zona nu sunt condiții de zbor.

Publicitate

UPDATE 17.00:Conform Sefului Salvamont România, Sabon Cornoiu, salvamontiştii au ajuns la prima persoană, cea cu care nu s-a putut ţine legătura. Aceasta nu are probleme de sănătate. O parte din echipă va face evaluarea starea victimei și o vor coborî de pe munte, iar cealaltă va continua căutarea celei de-a doua. Salvatorii sunt optimişti că o vor găsi sănătoasă pe pe aceasta pentru că este cea cu care au şi vorbit.

Sunt două femei, iar deocamdată nu se ştie dacă ele au produs avalanşa sau zăpada s-a rupt mai sus decât locul în care cele două de aflau. Cele două turiste erau împreună pe munte.

Publicitate

În Masivul Bucegi gradul de risc al avalanşei este unul ridicat în această perioada, de 3 din 5.

UPDATE 17.55: Salvamontiştii au ajuns la cele două persoane, una dintre ele fiind rănită, informează Salvamont România.

„Salvamontiştii au ajuns în ambele locaţii unde se aflau persoanele surprinse de avalanşă. Una dintre ele nu are probleme medicale, iar pentru cea de-a doua există suspiciunea unui traumatism de bazin sau coloană”, se arată într-o informare postată pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Publicitate

Potrivit sursei citate, o a doua echipă de salvatori a plecat din Râşnov pentru a sprijini retragerea salvatorilor împreună cu cele două persoane.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Eveniment

Două victime în urma unui accident în care o maşină a intrat într-un cap de pod pe DN 1, la Predeal

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Un bărbat, care conducea un autovehicul pe DN 1, având direcție de deplasare Brașov către Predeal, la km 153 + 200 metri a lovit un cap de pod. În urma impactului au rezultat două victime, care au fost transportate la spital.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

Publicitate

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului rutier. Traficul se desfășoară în condiții normale.

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

Un bărbat din Recea a incendiat 5 pui de câine. Niciunul nu a supravieţuit

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

În fapt, la data de 05 mai 2021, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din localitatea Recea, județul Brașov, cu privire la faptul că un bărbat din aceeași localitate, ar fi ucis, prin incendiere, 5 pui de câine.

Publicitate

La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiștii, care au identificat autorul faptei, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 35 ani, precum și cadavrele celor 5 animale, stabilind faptul că acestea nu aveau stăpân.

În continuare, conform procedurilor legale în vigoare, s-a procedat la ridicarea cadavrelor animalelor de către reprezentanții unității administrativ-teritoriale.

Publicitate

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

Percheziţii la două firme care vindeau piese auto contrafăcute

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Astăzi, 06 mai, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează percheziții domiciliare și controale economice, într-un dosar penal ce are ca obiect de cercetare comercializarea de piese auto contrafăcute.

Perchezițiile se desfășoară pe raza județelor Brașov și Buzău, la sediul social și punctele de lucru a două societăți comerciale.

Publicitate

Acțiunile se vor desfășura în patru locații, în urma acestora urmând a fi identificate și ridicate mijloace de probă, respectiv piese auto contrafăcute, documente de proveniență, medii de stocare, totodată efectuându-se toate activitățile procedurale ce se impun, pentru stabilirea situației de fapt.

Polițiștii vor pune în aplicare două mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov în vederea audierii.

Publicitate

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>