Connect with us
Publicitate

Eveniment

Avalanşă în Bucegi. Două persoane au fost prinse sub zăpadă. Salvamontiştii din Râşnov au plecat să le salveze

Publicat

pe

Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont anunţă că în urmă cu puţine momente a avut loc o avalanșă în masivul Bucegi, sub vârful Țigănești. Avalanșa a prins doua persoane dintre care cel puțin una a reușit sa se salveze iar cea de-a doua se pare ca este surprinsa sub zăpadă.

Publicitate

Deocamdată informațiile sunt incerte, dar exista varianta ca ambele persoane să fie în viaţă dar să nu se poată vedea sau contacta.

O echipă de salvamontişti din Râșnov se îndreaptă către locul evenimentului. A fost alertat elicopterul, dar, din păcate, în zona nu sunt condiții de zbor.

UPDATE 17.00:Conform Sefului Salvamont România, Sabon Cornoiu, salvamontiştii au ajuns la prima persoană, cea cu care nu s-a putut ţine legătura. Aceasta nu are probleme de sănătate. O parte din echipă va face evaluarea starea victimei și o vor coborî de pe munte, iar cealaltă va continua căutarea celei de-a doua. Salvatorii sunt optimişti că o vor găsi sănătoasă pe pe aceasta pentru că este cea cu care au şi vorbit.

Publicitate

Sunt două femei, iar deocamdată nu se ştie dacă ele au produs avalanşa sau zăpada s-a rupt mai sus decât locul în care cele două de aflau. Cele două turiste erau împreună pe munte.

În Masivul Bucegi gradul de risc al avalanşei este unul ridicat în această perioada, de 3 din 5.

UPDATE 17.55: Salvamontiştii au ajuns la cele două persoane, una dintre ele fiind rănită, informează Salvamont România.

„Salvamontiştii au ajuns în ambele locaţii unde se aflau persoanele surprinse de avalanşă. Una dintre ele nu are probleme medicale, iar pentru cea de-a doua există suspiciunea unui traumatism de bazin sau coloană”, se arată într-o informare postată pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Potrivit sursei citate, o a doua echipă de salvatori a plecat din Râşnov pentru a sprijini retragerea salvatorilor împreună cu cele două persoane.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes