Connect with us
Publicitate

Economic

Autostrada Transilvania, Braşov – Oradea. Contractul pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii poate fi semnat

Publicat

pe

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate semna contractul pentru finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii (15,70 km) din Autostrada Transilvania (A3) cu asocierea declarată câștigătoare, Strabag – Geiger, după ce a fost respinsă la CNSC contestația bihorenilor de la Drum Asfalt.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins marți, 13 septembrie, contestația asocierii conduse de Drum Asfalt în cadrul licitației pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii (A3), transmite economica.net.

Publicitate

Contestația constructorului bihorean fusese înregistrată la CNSC pe 18 august, după ce fusese desemnată câștigătoare oferta asocierii Strabag – Geiger.

Despre efectele deciziei CNSC de marți a scris și Asociația Pro Infrastructură (API). „În sfârșit se poate semna AutostradaA3 Chețani-Câmpia Turzii! CNSC tocmai a respins contestația asocierii Drum Asfalt – Trameco (grup Selina)”, a scris API pe pagina proprie de Facebook.

Contractul poate fi semnat cu asocierea desemnată câștigătoare, chiar dacă, teoretic, contestatarul poate să facă recurs la Curtea de Apel București.

Publicitate

Pe 8 august, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că a fost finalizată reevaluarea ofertelor și desemnat câștigărorul pentru proiectarea și construcția secțiunii Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea (Transilvania).

Potrivit lui, asocierea de constructori austrieci și germani desemnată câștigătoare are o ofertă financiară de 420,34 de milioane de lei (făra TVA).

Perioada contractuală pentru lotul relicitat din A3 cuprinde trei luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Contractul pentru acest tronson de autostradă este finanțat din fonduri europene nerambursabile, a subliniat ministrul Transporturilor.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 20 iulie 2021 licitație pentru proiectarea și execuția lotului Chețani – Câmpia Turzii, după rezilierea contractului cu Straco.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes