Connect with us
Publicitate

Administrație

Autostrada Sibiu – Făgăraș: 6 oferte au fost depuse pentru proiectarea și execuția Tronsonului 4

Publicat

pe

Publicitate

Șase firme au depus oferte pentru proiectarea și execuția Tronsonului 4 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook faptul că și-au arătat interesul pentru acest proiect constructori și proiectanți din România, Turcia, Georgia și Ucraina. Companiile au au înaintat oferte pentru Tronsonul de 16,26 km dintre Sâmbăta de Sus, Municipiul Făgăraș și Drumul de legătură cu DN1!

„Antreprenorii care vor câștiga contractul de 1,16 mld. de lei vor avea la dispoziție maximum 48 de luni (12 luni proiectare, 36 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor. Autostrada Sibiu – Făgăraș (68 km), a cărei construcție urmează să fie finanțată din fonduri europene, va asigura accesul pe rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Traseul Autostrăzii Sibiu – Făgăraș pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș. Lungimea autostrăzii este de 68 km și este împărțită în 4 tronsoane:

  • Tronsonul 1 Boița (A1) – Avrig Mârșa (DJ105G) – 14,2 km
  • Tronsonul 2 Avrig Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) – 19,9 km
  • Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ105B) – 17,6 km
  • Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1 – 16,26 km

Pentru fiecare tronson perioada de proiectare va fi de 12 luni și cea de execuție a lucrărilor va fi de 36 de luni, iar întregul proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile. Valoarea totală a investiției este estimată la 7,5 miliarde de lei cu TVA.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes