Connect with us
Publicitate

Util

Autostrada Râșnov – Cristian scapă de trafic greu, zgomot și poluare peste 3% din populația județului. Până de sărbători ar putea fi instituite restricții de tonaj în Râșnov

Avatar

Publicat

pe

Pentru locuitorii din orașul Râșnov și comuna Cristian, sutele de camioane care le trec zilnic prin fața porților nu sunt un motiv de bucurie. Unul dintre obiectivele principale ale proiectului privind construcţia lotului Râşnov – Cristian a fost preluarea traficului de tranzit, mai ales a traficului greu, din oraşul Râşnov şi din comuna Cristian.

Publicitate

În acest sens, primarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu, a anuțat că a început demersurile la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu privire la instituirea restricțiilor de tonaj în oraș. Mai mult, trecerea la nivel cu calea ferată îi va descuraja și pe cei cu vehicule sub 7,5 tone care nu au treabă în cele două localități să folosească noua autostradă, crede primarul.

„Având în vedere faptul că a fost dat în folosinţă acest sector de autostradă, am propus conducerii CNAIR instituirea unei restricţii de tonaj în Râşnov, astfel încât localitatea să nu mai fie tranzitată de vehicule cu masa totală mai mare de 7,5 tone. Sunt optimist că vom obţine un răspuns pozitiv în cel mai scurt timp, astfel încât să rezolvăm această problemă până de sărbători”, a declarat Liviu Butnariu.

Publicitate

Și iubitorii zonei Bran au motive de bucurie, căci nu vor mai sta în coloană ca să ajungă acolo.

„Gândiți-vă, anul trecut am avut 100.000 de turiști doar în luna lui august, însemnă un adevărat calvar. Câteodată se bloca, aveam câte 1 km de coloană de mașini”, a adăugat primarul Râșnovului.

Publicitate

Construirea noului tronson de autostradă are ca efect reducerea timpului mediu de călătorie pe reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T) cu 77 minute/100 de kilometri (reprezentând diferenţa dintre deplasarea prin localităţi şi deplasarea pe autostradă). 

Realizarea proiectului conduce, de asemenea, la reducerea impactului negativ asupra mediului, prin diminuarea drastică a emisiilor de poluanţi, în conformitate cu politica de transport aplicată de Uniunea Europeană, luând în calcul parametri precum reducerea timpului petrecut în trafic, a consumului de combustibil şi viteza de deplasare constantă. 

Ce a însemnat construirea tronsonului de autostradă Râşnov – Cristian, în cifre: 

Publicitate

• Peste 100 de utilaje mobilizate pe şantier;

• Peste 200 de oameni implicaţi zilnic în lucrări pe şantier;

• 910.000 mc de umpluturi;

Publicitate

• Au fost montate 124 de grinzi de beton montate la pasaje şi poduri;

• Au fost folosite 487.000 tone de agregate;

• 1,22 milioane mc de săpătură;

Publicitate

• 45 km de şanţuri, rigole şi casiuri din beton;

• 38 km de parapete de siguranţă;

• 113.000 tone de asfalt; 

• Peste 132.000 mp de taluz îmbrăcat cu pământ vegetal. 

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Util

Cadrele medicale de la Spitalul Militar vaccinează oamenii din localităţile izolate din Brașov, Covasna și Harghita

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, acționează începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate.

Publicitate

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

Cadrele medicale de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Regina Maria”, Brașov va asigura vaccinarea în localităţile îzolate din pentru județele Brașov, Covasna și Harghita;

Publicitate

Totodată, transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MApN.

Publicitate
Citește mai mult

Util

În Braşov sunt locuri la vaccinare fără listă de aşteptare la Pfizer şi Moderna. Vezi unde te poţi imuniza

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Dacă până acum vorbeam de locuri disponibile la vaccinare fără listă de aşteptare doar pentru vaccinul produs de AstraZeneca, acum şi cei care vor să se vaccineze cu Pfizer sau Moderna o pot face foarte repede. Asta pentru că atât în municipiul Braşov, cât şi alte centre din judeţ sunt disponibile locuri la vaccinare fără listă de aşteptare.

Astfel, cei care vor să se imunizeze cu serul de la Moderna şi nu vor să mai stea pe lista de așteptare o pot face în următoarele centre:

Publicitate
  • Centrul 3 Regina Maria – Policlinica Centrul Civic Brașov Brasov, Str. M. Kogalniceanu Nr 16 – 357 locuri
  • Centrul 3 Serviciul Public Local de Termoficare (Primăria Brașov) Str. Gloriei, Nr.13 – 445 locuri
  • Centrul 3 AFMC Christiana – Centru Socio-Medical Str. Dr. Ion Cantacuzino Nr. 14 Parter, Brasov – 328 locuri
  • Săcele – PV1, Policlinica Mun. Săcele Aleea Episcop Popeea, Nr.20 – 122 locuri

Braşovenii care vor să se imunizeze cu vaccinul de la Pfizer şi nu vor să mai stea pe lista de aşteptare o pot face în următoarele centre de vaccinare:

  • Camelnic 1 (fost CV Liceul Ortodox Sf.Ctin Brâncoveanu) Fagaras, Str. 13 Decembrie Nr. 25 – 41 locuri
  • Centru S SC SAM- Servicii avansate medicale SRL- Victoria Str. Băii, Nr.2 – 190 locuri

Menţionăm că numărul de locuri se poate modifica de la o oră la alta. Cele notate de Braşov.net sunt actualitate la ora redactării materialului.

Publicitate
Citește mai mult

Util

VIDEO / Atenţie şoferi! Ninge pe DN 1A

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

A început ninsoarea pe DN 1A, la limita județelor Brașov și Prahova, între Săcele și Cheia. DRDP Brașov acționează în zonă cu două utilaje pentru curățarea carosabilului.

„Îi rugăm pe șoferii care vor circulă în următoarele ore în zona montană să fie pregătiți de condiții de iarnă adapteze viteza la condițiile de trafic.”, transmite DRDP Braşov.

video

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>