Connect with us
Publicitate

Administrație

Autostrada Ploiești – Brașov: Primul tronson dinspre Brașov ar putea fi scos la licitație în acest an – Grindeanu

Publicat

pe

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar putea lansa la licitație construcția primului tronson din Autostrada Ploiești – Brașov chiar în acest an, a declarat joi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul a precizat că s-a lucrat împreună cu proiectantul și beneficiarul pentru a reduce costurile implementării acestui proiect. „Am avut întâlniri cu proiectantul săptămâna trecută și la sfârșitul anului trecut. Se venise cu o soluție tehnică prin care să coste autostrada vreo opt miliarde, ceea ce nu putem accepta”, a spus Grindeanu. „Cred că au fost depășite acele soluții SF de a merge prin tunel de la Ploiești la Brașov” a mai menționat ministrul.

Mai mult, acesta a estimat că ar putea fi scoase la licitație pentru construcție chiar de anul acesta tronsoane din autostrada prin Valea Prahovei.

„Oricum, pe parcursul acestui an o să vedeți că vom ieși cu anumite tronsoane care pot fi – dacă lucrurile merg cum trebuie – chiar scoase la licitație. Mă refer la primul tronson de la Brașov spre Ploiești”, a specificat ministrul Transporturilor.

Publicitate

În 2020, CNAIR a dat în trafic cei 6,3 kilometri ai lotului Râșnov – Cristian din Autostrada București – Brașov (A3), construiți de antreprenorul român Alpenside.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes