Connect with us
Publicitate

Administrație

Autostrada Făgăraș – Sibiu, tot mai aproape. Va fi scoasă la licitație până la sfârșit de septembrie

Publicitate

Publicat

pe

Vești cât se poate de bune pentru județul Brașov. Deputatul brașovean Tudor Benga a anunţat că Ministerul Transporturilor se pregătește să scoată la licitație execuția sectorului de autostradă dintre Făgăraș și Sibiu. Acest lucru se va întâmpla până cel târziu la sfârșit de septembrie anul curent.

Publicitate

„Ministerul mi-a confirmat oficial in sesiunea de răspunsuri de săptămâna aceasta termenul de trimestrul III 2021 pentru demararea licitației pe tronsonul Sibiu Făgăraș” a declarat Tudor Benga.

Lungimea totală a traseului este de circa 68,05 km. Legătura dintre Autostrada Sibiu – Făgăraș și drumul național DN 1, adiacent Municipiului Făgăraș, se vă realiza printr-un drum de legătură cu lungimea de circa 5,65 km.

Traseul propus pentru această autostradă pornește de la Boița și se termină în dreptul municipiului Făgăraș, de care calea de mare viteză va fi legată printr-un nou drum de aproximativ 5,6 km. ”Din punct de vedere geografic, traseul autostrăzii se desprinde din traseul autostrăzii Sibiu – Pitești în dreptul localității Boița, trece prin zona ce desparte cele două culmi, Măgura și La Cetate, traversează apoi râurile Cibin și Olt, ocolește localitatea Racovița prin partea de vest, trece printre localitățile Avrig și Mârșa, îndreptându-se spre dealul Cutelor, valea Dincota și râul Avrig, pe care îl și traversează. Traseul continuă prin zona aplatizată dată de depresiunea Făgărașului, având un aliniament vest-est și străbătând zona aflată între localitățile Porumbacu de Jos și Porumbacu de Sus, apoi prin nordul localității Scoreiu, interferează cu valea Opatu și ocolește localitățile Cîrța și Arpașu de Sus prin sud.

Publicitate

Traseul traversează văile Gostaia Seacă și Gostaia și ocolește localitatea Ucea de Sus prin nordul acesteia. Axa în plan păstrează aceiași orientare generala, vest-est,printre localitățile Vițtea de Jos și Vistea de Sus.Traseul trece pe la extremitatea sudica a Pădurii Dumbrăvii, fară a o afecta,urmând apoi să străbată zona Dealul Giodului, traversând Valea Dejban și Vilcelul Voivodeni, traseu poziționat intre localitățile Voila și Voivodeni. În continuare, traseul autostrazii ocolește localitatea Dridif prin sudul acesteia, iar localitatea Luța prin nord. Zona industrială Nitramonia din cadrul Municipiului Făgăraș este ocolită prin sudul acesteia, iar localitatea Ileni este ocolită de traseul autostrăzii prin nordul acesteia. În aceasta zona se afla drumul de legătură intre Autostrada Sibiu – Făgăraș și drumul național DN 1, cu descărcare și legătură a acestuia la est de Municipiul Făgaras.

În perspectiva finalizării tronsoanelor autostrăzii Transilvania şi ale Coridorului de Transport Pan-European nr. IV, a devenit oportună realizarea unei legături pe relaţia Sibiu-Făgăraş care să funcţioneze ca o legătură vest-est între cele două magistrale.”, este descrierea scurtă a traseului autostrăzii, realizată în SF-ul actualizat de o asociere formată din trei firme (Aecom, Consitrans și Search Corporation).

Trei noduri rutiere

Autostrada Sibiu-Fagaras se desprinde din Autostrada Sibiu – Pitesti printr-un nod de mare viteza – nod de tip A proiectat sa asigure viteza minima de 80 km/h in dreptul localitatii Boita. Acesta face legatura intre 2 Autostrazi (A1 – Tronsonul Sibiu – Pitesti si Autostrada Sibiu – Fagaras) si Drumul National 7.

Alte noduri rutiere în județul Sibiu sunt prevăzute la Avrig și Arpașu, iar în județul Brașov la Sâmbăta, Ileni, Victoria și Făgăraș.

Publicitate

Pe acest tronson au fost prevazute doua Spatii de servicii tip S3, la km 8+550 pe sensul de mers dinspre Sibiu spre Fagaras si la km 8+550 pe sensul de mers dinspre Fagaras spre Sibiu.

Autostrada cu indicativul 13

Scopul final al acestei autostrăzi (care în actele autorităților a primit numărul 13) este ca, în cele din urmă, să conecteze Sibiul de Brașov, iar, mai apoi, traseul să continue către Bacău (via. Sf. Gheorghe, Târgu Secuiesc, Onești). Autostrada este inclusă în lista proiectelor prioritare de infrastructură rutieră în România.

Patru tronsoane

Traseul propus pentru această autostradă pornește de la Boița și se termină în dreptul municipiului Făgăraș, de care calea de mare viteză va fi legată printr-un nou drum de aproximativ 5,6 km. ”Din punct de vedere geografic, traseul autostrăzii se desprinde din traseul autostrăzii Sibiu – Pitești în dreptul localității Boița, trece prin zona ce desparte cele două culmi, Măgura și La Cetate, traversează apoi râurile Cibin și Olt, ocolește localitatea Racovița prin partea de vest, trece printre localitățile Avrig și Mârșa, îndreptându-se spre dealul Cutelor, valea Dincota și râul Avrig, pe care îl și traversează. Traseul continuă prin zona aplatizată dată de depresiunea Făgărașului, având un aliniament vest-est și străbătând zona aflată între localitățile Porumbacu de Jos și Porumbacu de Sus, apoi prin nordul localității Scoreiu, interferează cu valea Opatu și ocolește localitățile Cîrța și Arpașu de Sus prin sud”, este descrierea scurtă a traseului autostrăzii pe teritoriul județului Sibiu, realizată în SF-ul actualizat de o asociere formată din trei firme (Aecom, Consitrans și Search Corporation).

Realizat în 2015, studiul de fezabilitate  al autostrăzii Sibiu – Făgăraș a fost actualizat începând din 2019 și propune împărțirea autostrăzii pe patru tronsoane: Boița – Avrig/Mârșa (nod rutier cu DJ 105G), Avrig/Mârșa – Arpașu de Jos (nod rutier cu DN1), Arpașu de Jos – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) și, respectiv, Sâmbăta de Sus – Făgăraș (unde se va realiza o altă legătură cu DN1).

Publicitate

Un viitor imens nod rutier la Boița: 12 clădiri vor trebui demolate

Legătura cu autostrada Sibiu – Pitești ar urma să fie realizată prin intermediul unui nod de mare viteză, care să permită circulația în siguranță cu o viteză de minim 80 de km/h. Nodul rutier va fi unul mai complicat, având în vedere că va trebui să facă legătura și cu DN7, drum pe care vor fi amenajate două sensuri giratorii. Pentru acest nod rutier va fi nevoie de demolarea a 12 clădiri, care sunt ”în mare parte nelocuite – locuințe părăsite sau anexe gospodărești).

Varianta amplasării legăturii dintre cele două autostrăzi la Boița și nu la Veștem a fost contestată anul trecut de deputatul Cătălin Drulă, actualul ministru al Transporturilor, pe motiv că reprezintă un traseu cu opt km mai lung și traversează zone protejate. Contraargumentele țin de faptul că un nod rutier la Veștem nu mai este fezabil din punct de vedere economic pentru autostrada Sibiu – Pitești, iar pentru ca autostrada dinspre Făgăraș ar fi presupus un traseu peste Hula Bradului, deal considerat mult prea instabil.

Planurile complete ale autostrăzii Făgăraș – Sibiu le puteți găsi AICI

Trei situri protejate afectate. Fără defrișări

Publicitate

În ceea ce privește siturile protejate, pe teritoriul județului Sibiu autostrada va traversa pe o lungime de 2,46 km aria protejată Hârtibaciu Sud-Vest (ROSCI0304), iar bretelele acesteia vor mai avea o lungime de 4,74 km tot în interiorul acestei arii. Aria protejată Oltul Mijlociu – Cibin – Hârtibaciu (ROSCI0132) va fi traversată pe o lungime de 0,9 km, iar Piemontul Făgăraș (ROSPA0098) va fi traversat de 15,79 de km de autostradă și 0,47 km de bretele de nod rutier.

În total, suprafața ocupată definitiv de viitoarea autostradă este estimată la 803 ha, din care 212 ha se află în arii protejate Natura 2000. Traseul ales, se mai arată în documentații, nu necesită defrișări din fondurile forestiere.

În Raportul de impact asupra mediului, elaborat la comanda Companiei naționale de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR) se face referire și la necesitatea asigurării unor coridoare ecologice care să ajute mamiferele carnivore mari să traverseze traseul autostrăzii. ”Pasajele pentru acest grup de animale sunt costisitoare din punct de vedere financiar, iar faptul că frecvența utilizării pasajelor este adesea scăzută, mai ales în zonele de coridor unde prezența speciilor nu este permanentă, poate conduce la ideea eronată că astfel de construcții ar fi inutile. (…) Asigurarea permeabilităţii autostrăzii este necesară pe toată lungimea acesteia, dar este crucială în zona coridoarelor ecologice. Detaliile de proiectare și construcție, precum și integrarea pasajelor în peisaj, sunt elemente importante pentru asigurarea funcționalității acestora. În discuția cu privire la necesitatea și frecvența pasajelor trebuie inclus și aspectul siguranței traficului, căci în lipsa acestor pasaje și a gardurilor eficiente, coliziunile cu aceste animale sunt iminente”, se arată în Raportul citat.

Potrivit căruia, animalele vor putea trece de pe o parte pe alta a autostrăzii pe sub podurile, viaductele și podețele care urmează a fi amplasate pe traseul acesteia. Traseu pe care sunt gândite a fi amenajate 12 viaducte, 62 de poduri și 85 de podețe. ”Se poate observa că funcționalitatea viaductelor și a podurilor proiectate este foarte bună, cu o probabilitate de utilizare 80 – 100%. Distanța între aceste structuri variază între doi și cinci km și asigură permeabilitatea mamiferelor mari și medii, iar podețele asigură permeabilitatea mamiferelor mici, amfibieni și reptile. De asemenea, sunt prevăzute patru sectoare în care vor fi realizate perdele forestiere, ceea ce va contribui substanțial la asigurarea permeabilității chiropterelor, nevertebratelor și speciilor de păsări care tranzitează această zonă”.

Pe termen scurt și mediu, impactul pe care autostrada îl va avea asupra mediului este considerat a fi ”negativ nesemnificativ, indirect, direct, local, temporar, reversibil”. Termenul de execuție luat în calcul pentru această autostradă este de trei ani.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes