Connect with us
Publicitate

Economic

Autostrada Făgăraș – Sibiu. Până la finalul anului 2027 trebuie puși în circulație toți cei 68 de kilometri

Publicat

pe

Până la finalul anului 2027 trebuie să fie puși în circulație toți cei 68 de kilometri ai Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13), a transmis vineri ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, cu ocazia semnării contractelor pentru tronsoanele 1 și 2 cu turcii de la Makyol.

Tronsonul 1 (Boița – Avrig – Mârșa) are o lungime de 14,25 km, o valoare de 1,89 miliarde lei (fără TVA) și va asigura descărcarea în Autostrada Sibiu – Pitești (A1).

Publicitate

Tronsonul 2 (Mârșa – Arpașu de Jos) are o lungime de 19,92 km și o valoare de 1,54 miliarde de lei (fără TVA).

„Ambele tronsoane trebuie să fie construite în 48 de luni (12 luni proiectare, 36 de luni execuție)”, a precizat Grindeanu, potrivit economica.net.

Ministrul a adăugat că același antreprenor turc construiește tronsoanele 3 (Arpașu de Jos – Sâmbăta de Sus) cu o lungime de 17,61 km și 4 (Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș) în lungime de 16,26 km ale acestei autostrăzi dar și un drum de legatură cu DN1, în lungime de 5,6 km.

Publicitate

Vineri au fost în total trei contracte pentru construcția a peste 60 de km de autostradă în zona Transilvaniei.

Celălalt contract semnat vineri este cel pentru proiectarea și execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,35 km) a Autostrăzii Transilvania (A3).

Constructorul român Construcții Erbașu are la dispoziție 884,12 milioane de lei (fără TVA) și 24 de luni (6 luni proiectare, 18 luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe această secțiune de autostradă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes