Connect with us
Publicitate

Administrație

Autostrada Brașov – Ploiești: tronsonul Cristian – Codlea va fi lansat la licitație în toamna acestui an

Publicat

pe

Publicitate

Prima secțiune, Cristina – Codlea, din Autostrada Ploiești – Brașov va fi lansată la licitație pentru construcție în toamna acestui an, a transmis miercuri Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Rămân cu acea țintă legată de sfârșitul anului pentru lansarea primei licitații (pentru Autostrada Ploiești – Brașov – n.r.). Am anunțat-o cred că chiar de la începutul anului și ținta râmâne”, a dat asigurări miercuri ministrul Transporturilor într-o conferință de presă la care a participat și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

„Cum a spus și domnul ministru, prima secțiune, de la Cristian la Codlea din Autostrada Ploiești – Brașov va fi lansată la licitație anul acesta, în toamna acestui an”, a precizat la rândul său șeful CNAIR.

Cei doi oficiali au vorbit și drespre soluții pentru fluidizarea traficului pe DN1, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România.

Publicitate

Astfel, pe lângă protocoalele semnate cu CJ Prahova pentru centurile Cormanic, la Bușteni și Azuga, Sorin Grindeanu a amintit că săptămânile trecute s-au aprobat în Guvern indicatorii celor două pasaje de la Sinaia.

De asemenea, Cristian Pistol a amintit despre proiectul girației suspendate de la Predeal.

Pe 11 iulie, varianta finală de traseu pentru Autostrada Ploiești – Brașov a fost avizată în Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a informat atunci Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

În lungime totală de 112,7 km (cu sectorul Cristian – Râșnov aflat în trafic) această autostradă va avea 12 noduri rutiere, 13 tuneluri (12,4 km) și 61 de structuri (28,75 km), a detaliat șeful CNAIR. Potrivit lui, costul estimat pentru construcția autostrăzii este de 5,5 miliarde de euro fără TVA.

Autostrada Ploiești – Brașov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei (Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal, Brașov). Traseul autostrăzii traversează 23 de Unități Administrativ Teritoriale. Cea mai așteptată autostradă din România va asigura o nouă conexiune peste Carpați între Transilvania și Muntenia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes