Connect with us
Publicitate

Eveniment

Autospeciala ISU care a ajuns ieri la bărbatul care a murit pe stradă nu ar fi avut instrumentarul necesar resuscitării victimei

Publicat

pe

Bărbatul care a căzut ieri pe stradă în urma unui stop cardio respirator apoi a fost declarat decedat avea 63 de ani. Acesta a căzut în plină stradă peste drum de Spitalul Județean Brașov.

Publicitate

Imediat după ce acesta s-a prăbuşit două trecătoare s-au oprit să-i acorde primul ajutor. Cele două femei le-au spus oamenilor strânși la fața locului că sunt medici, una dintre ele cardiolog la Spitalul Astra.

Una dintre ele a sunat la 112 și a solicitat ajutor, în vreme ce a doua a început masajul cardiac.

La fața locului a sosit un echipaj SMURD.

Publicitate

Potrivit marorilor oculari, una dintre femeile care i-au sărit în ajutor muribundului a intrat în autospeciala SMURD, deși protocoalele interzic acest lucru, și a început să caute prin instrumentar, materialele necesare resuscitării victimei. Se pare că din autospeciala SMURD lipsea instrumentar, astfel că au fost chemate prin stație alte două autospeciale de la Stația de Ambulanță Brașov, notează brasovstiri.ro.

În urma acestor acuzaţii ISU Braşov a transmis următorul comunicat.

„În data de 10 noiembrie a.c., la ora 10:19 prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112 s-a primit solicitarea de a interveni pentru acordarea primului ajutor medical unui bărbat căzut în stradă. La fața locului a fost trimis un echipaj SMURD de tip B, încadrat cu 3 paramedici. De asemenea la aceeași intervenție a fost direcționat și un echipaj de tip B, încadrat cu asistent medical, aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Brașov, nefiind disponibil în acel moment niciun echipaj medical de tip C încadrat cu medic. În momentul eliberării primului echipaj medical de tip C, aparținând de asemenea Serviciului Județean de Ambulanță Brașov, a fost direcționat la locul intervenției, avându-se în vedere starea critică în care victima se afla. Vă facem mențiunea că echipajul SMURD aparținând instituției noastre a acționat pe toată durata intervenției în conformitate cu procedurile și protocoalele aflate în vigoare și în limita nivelului de competențe dobândite în urma formării profesionale din Centrele de Formare ale M.A.I., pe care paramedicii ce încadrau această ambulanță le au.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes