Connect with us
Publicitate

Administrație

Autoritățile prezic 150.000 de pasageri, în primul an de funcționare al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav

Publicat

pe

Publicitate

Interesul pentru deschiderea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav este tot mai mare, iar atât companiile aeriene cât și viitorii pasageri își doresc ca această investiție să fie inaugurată oficial. 15 iunie 2023 este data oficială pe care autoritățile au anunțat-o pentru deschiderea aeroportului.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea este optimist în legătură cu numărul de pasageri care vor ajunge pe aeroport. El a declarat într-o conferință de presă că „vom avea, în primul an, dacă ne vom ține de treabă și nu vor apărea alți factori perturbatori, peste 150.000 de pasageri, asta este convingerea mea. Există oportunitatea ca în primii trei ani de zile să ajungem la 300.000 de pasageri”.

Până atunci, mai sunt de pus la punct pași birocratici pentru certificare, urmează să fie făcute și ultimele zboruri de calibrare, dar va începe și o campanie de recrutare a viitorilor angajați care vor munci aici. Primul anunț a fost deja lansat, în urmă cu o săptămână, dar procesul va continua și în lunile următoare.

„N-am făcut angajări până acum fiindcă nu avea niciun rost să angajăm persoane care să nu aibă obiectul muncii. Pe măsură ce ne apropiem de start vom avea persoane angajate în toate departamentele și în toate domeniile pe care dorim să le avem funcționale și care sunt obligatorii pentru a putea fi certificați. Procedurile vor fi făcute transparent, se vor căuta persoane competente pe domeniile respective de activitate. Cei care își doresc să lucreze în cadrul aeroportului trebuie să aibă o pregătire extrem de bună”, a mai spus președintele CJ Brașov.

Publicitate

„S-a dat săptămâna trecută primul anunț pentru 6 persoane, urmează etapa a doua ca să completăm structura. În mod normal există timp suficient. Neavând activitate uzuală de aeroport, practic persoanele care vor fi angajate vor intra într-un program de pregătire, sunt într-un parcurs, avem de aprobat buget, suntem în zona de activități administrative care sunt mai puțin vizibile, dar le ținem sub control”, a declarat Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav”.

La finalul anului trecut, primele zboruri de calibrare făcute la aeroport au fost finalizate cu succes. Dar pentru ca aeroportul să fie certificat mai este nevoie de încă o sesiune care va avea loc în luna februarie.

„Zborurile de calibrare s-au finalizat, s-a dat și raportul în urma zborurilor. Echipamentele sunt funcționale, chiar am primit felicitări din partea autorităților, chiar au apreciat foarte mult modul în care au fost instalate și pregătite echipamentele. Dacă trebuiau să aibă 3 grade erau setate de la sol, la 2,90, adică erau foarte aproape de performanțele care trebuiau să fie îndeplinite, să fie atinse. Pe partea asta s-a finalizat calibrarea, verificarea echipamentelor. În etapa următoare mai avem verificarea de acoperire cu semnal și verificarea procedurilor de zbor. Procedurile sunt finalizate, sunt codate, sunt gata de zbor, în momentul de față”, a mai completat Alexandru Anghel.

Și companiile aeriene și-au anunțat deja intenția de a opera zboruri de la aeroportul din Brașov. O agenție de turism a și lansat pachete de vacanță spre două dintre cele mai cunoscute destinații din Turcia și Grecia. Au fost scoase la vânzare curse charter cu plecare de pe aeroportul de la Ghimbav spre Antalya și insula Creta.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes