Connect with us
Publicitate

Social

Autorităţile din Râşnov le recomandă locuitorilor să evite să consume apa de la robinet sau să o fiarbă înainte de consum

Publicat

pe

Autorităţile din Râşnov le recomandă locuitorilor să evite să consume apa de la robinet, după semnalarea mai multor cazuri de persoane cu probleme digestive.

Publicitate

După cum transmit colegii de la Radio România Braşov FM, reprezentanţii Primăriei din Râşnov spun că ultimele analize, de acum două săptămâni, au arătat că apa este potabilă, dar acum se fac noi verificări, ale căror rezultate vor fi disponibile în 72 de ore, astfel că deocamdată nu se ştie clar din ce cauză a apărut această situaţie.

dr. Andrea Neculau, director DSP Braşov: De la medici avem semnalate spre 100 de cazuri, dar înțelegem că sunt mai multe. Aceste persoane, predominant copii, s-au prezentat fie la centrul de permanenţă din Râşnov, fie la medicii de familie.

Ne-am sesizat la o posibilă sursă de transmitere prin apă. Aspectul autolimitat al bolii şi simptomatologia relativ uşoară, faptul că nu au ajuns persoane să fie spitalizate ne duc mai degrabă cu gândul spre o izbucnire epidemică virală, dar momentan nu avem confirmarea.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes