Connect with us
Publicitate

Social

A fost prelungită perioada de autorecenzare. Termenul limită pentru completarea formularului este 27 mai

Publicitate

Publicat

pe

Prima etapă a Recensământului din România fost prelungită până pe data de 27 mai. În mod normal, această etapă ar fi trebuit să se încheie duminică, 15 mai, însă există în continuare milioane de români care nu au trecut prin procesul de autorecenzare.

Publicitate

Mulți oameni au lăsat pe ultima sută de metri completarea formularului, iar acest lucru a dus la blocarea site-ului unde se poate face autorecenzarea. În plus, centrele unde se face autorecenzare asistată au fost luate cu asalt de români, iar astfel s-au creat cozi interminabile în multe locații din țară.

Președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei spune că în ultima săptămână a fost un interes crescut pentru autorecenzare, iar numărul formularelor completate zilnic a crescut de patru ori.

„Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite. Ținând seama de interesul foarte mare pe care l-am avut în această perioadă, am prelungit perioada de autorecenzare”, a declarat Tudorel Andrei, președintele INS, citat de europafm.ro.

Publicitate

În urmă cu puțin timp, reprezentanții INS au făcut și anunțul oficial:

Având în vedere dispozițiile art 4 alin (4) lit. a) și ale art 20 alin (2) din OUG nr. 19/2929 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, aprobată prin Legea nr. 178/2020, întrucât numărul de chestionare finalizate în ultimele zile a înregistrat o evoluție puternic ascendentă de peste 400 mii pe zi, se impune prelungirea perioadei de colectare a datelor prin autorecenzare pentru recensământul populației și locuințelor din România în anul 2021. Comisia Centrală pentru Recensământul General al Populației și Locuințelor din România în anul 2021 hotărăște revizuirea calendarului de efectuare al RPL2021 astfel:

  • Autorecenzarea (metoda CAWI) – termen nou 27 mai 2022
  • Identificarea unităților statistice (adrese și persoane) autorecenzate și nerecenzate sau recenzate parțial, generarea hărților și actualizarea listelor de adrese pentru fiecare sector de recensământ – termen nou 30 mai 2022
  • Colectarea datelor de către recenzori prin interviuri față în față (cu ajutorul tabletelor) – termen nou 31 mai – 17 iulie 2022

Orice persoană cu reședința obișnuită în România, indiferent de cetățenie dar și persoana plecată în afara României pentru o perioada mai mică de 1an se poate autorecenza urmând doi pași:

Publicitate

 

  1. Se accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE de pe www.recensamantromania.ro și se completează formularul de pre-înregistrare pentru toți membrii gospodăriei;
  2. Fiecare persoană va primi, pe adresa/adresele de email indicate în formularul de pre-înregistrare, câte un link către chestionarul propriu. Chestionarele vor fi completate în funcție de situația existentă la momentul de referință al recensământului, respectiv ora ”0” din ziua de 1 decembrie 2021.

Toate informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal și criptate imediat după intrarea în sistem. Pentru informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea Recensământului pe teritoriul României, accesați www.recensamantromania.ro.

Salariații care participă la acest recensământ au dreptul la o zi liberă de la serviciu. Aceasta se va lua doar după completarea formularului de autorecenzare. Termenul maxim de acordare a zilei libere este de 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes