Connect with us
Publicitate

Turism

Autobuzul turistic, supraetajat, revine pe străzile din Brașov. O cursă de 60 de minute va costa 4 lei, dar sunt disponibile și abonamente de o zi, la prețul de 12 lei

Publicat

pe

De vineri, 23 iunie, operatorul de transport RATBV pune în circulație autobuzul supraetajat, pe un traseu dedicat vizitării centrului istoric și zona Belvedere, pentru a le oferi turiștilor, dar și brașovenilor, o nouă experiență de vizitare a orașului, de la înălțime.

,,Începând de astăzi, brașovenii și turiștii care vor să se bucure de frumusețea orașului de la înălțime, o pot face cu autobuzul supraetajat turistic, care va face un traseu prin Centrul Vechi, spre Poiana Brașov până la Belvedere și apoi înapoi în Centrul Vechi. Pe spătarul fiecărui scaun va fi un cod QR prin intermediul căruia cei care călătoresc cu autobuzul turistic pot afla informații despre obiectivele istorice de pe traseu. Sunt valabile biletele metropolitane, adică 4 lei pentru 60 de minute. Cea mai avantajoasă modalitate este de a cumpăra abonamentul de o zi de 12 lei; astfel vor beneficia și de transportul public în comun pentru toată ziua. Îi invităm, așadar, pe toți doritorii să se bucure de autobuzul turistic”, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu.

Traseul pe care va circula linia 20 B este: Livada Poștei – Str. Mureșenilor – Str. George Barițiu – Șirul Gh. Dima – Str. C-tin Brâncoveanu – Str. Prundului – Șirul Ludwig van Beethoven – Str. George Barițiu – Str. Mureșenilor – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Str. Agrișelor – Str. Iuliu Maniu – Str. Nicolae Iorga – Str. Lungă – întoarcere în giratoriul Str. Lungă (la intersecția cu str. Stadionului și Calea Făgărașului) – Str. Lungă – Șirul Livezii – Str. Stejărișului – parcare Belvedere (oprire și staționare cca. 10 min.) – Str. Stejărișului – Șirul Livezii – Livada Poștei. Lungimea traseului este de 18,4 km.

Autobuzul va circula decapotat (fără acoperiș), la o frecvență de 60 de minute și va opri în stațiile: Livada Poștei – cap de linie, Piața Unirii, Teatrul Dramatic, Primărie, Astra (Mielul Alb), Biserica Evanghelică Bartolomeu, Belvedere.

Publicitate

Programul de circulație este de luni până vineri, între orele 16:00 și 21:00, iar sâmbătă și duminică, între orele 14:00 și 21:00 (ore de plecare din Livada Poștei).

Prețul unei călătorii este de 4 lei (se circulă cu titlurile valabile pe transportul urban și metropolitan). Pe această line sunt valabile și abonamentele urbane (80 lei) sau abonamentul metropolitan (150 de lei).

Cea mai avantajoasă modalitate, în special pentru turiști, este abonamentul zilnic (12 lei), care le permite acestora să coboare la fiecare stație și să viziteze zona respectivă, după care să se urce, din nou, în autobuzul etajat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes