Connect with us
Publicitate

Turism

Autobuzul supraetajat își va relua cursele. Turiștii vor putea circula la înălțime prin centrul istoric, dar și pe drumul spre Poiana Brașov

Publicat

pe

Una dintre cele mai apreciate atracții turistice din Brașov va reveni, începând din acest weekend. Turiștii care vor o plimbare inedită, la înălțime, vor putea călători, din nou, cu autobuzul supraetajat prin centrul istoric al orașului, dar și pe drumul către Poiana Brașov.

Publicitate

„Începând de sâmbătă, 6 august, brașovenii și turiștii se vor putea bucura de oraș pe linia 20 B, un autobuz supraetajat turistic, care va face un traseu prin Centrul Vechi, spre Poiana Brașov până la Belvedere și apoi înapoi în Centrul Vechi. Biletele vor costa 6 lei și se vor putea folosi biletele de pe linia 20, cele pentru Poiana Brașov, iar cea mai avantajoasă modalitate este de a cumpăra abonamentul de o zi de 12 lei, astfel că se vor putea bucura de transportul public în comun pentru toată ziua. Îi invităm, așadar, pe toți doritorii să se bucure de autobuzul turistic”, a declarat viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

Traseul pe care va circula noua linie 20 B este: Livada Poștei – Str. Mureșenilor – Str. George Barițiu – Șirul Gh. Dima – Str. C-tin Brâncoveanu – Str. Prundului – Șirul Ludwig van Beethoven – Str. George Barițiu – Str. Mureșenilor – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Str. Agrișelor – Str. Iuliu Maniu – Str. Nicolae Iorga – Str. Lungă – întoarcere în giratoriul Str. Lungă (la intersecția cu str. Stadionului și Calea Făgărașului)- Str. Lungă – Șirul Livezii – Str. Stejărișului – parcare Belvedere (oprire și staționare cca. 10 min.) – Str. Stejărișului – Șirul Livezii – Livada Poștei. Lungimea traseului este de 18,4 km.

Autobuzul va circula decapotat (fără acoperiș), la o frecvență de 60 de minute și va opri în stațiile: Livada Poștei – cap de linie, Piața Unirii, Teatrul Dramatic, Primărie, Astra (Mielul Alb), Biserica Evanghelică Bartolomeu, Belvedere. Programul de circulație este de luni până vineri, între orele 16:00 și 21:00, iar sâmbătă și duminică, între orele 14:00 și 21:00.

Publicitate

Prețul unei călătorii este de 6 lei (se circulă cu titlurile valabile pe Linia 20). Pe această line sunt valabile și abonamentele ,,toate liniile urbane” (85 lei), abonamentul metropolitan (195 lei), biletul pe Linia 20 pentru pensionari, cu reducere 50%. Cea mai avantajoasă modalitate, în special pentru turiști, este abonamentul zilnic (12 lei), care le permite acestora să coboare la fiecare stație și să viziteze zona respectivă, după care să se urce, din nou, în autobuzul etajat.

La prima cursă, care va pleca sâmbătă, de la ora 14.00, din Livada Poștei, călătorii vor fi însoțiți de ghidul Carmen Murasan, care le va prezenta poveștile Brașovului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes