Connect with us
Publicitate

Sport

Audio / „Replay” le-a readus braşovenilor în atenţie un meci clasic din anii 90: Gloria Bistriţa – FCM Braşov

Publicat

pe

Canalul de Youtube al emisiunii „Replay”, realizată de braşoveanul Marian Olaianos la Televiziunea Română, şi-a continuat şi astăzi incursiunea prin istoria fotbalului românesc. În înregistrarea de astăzi este redată emisiunea „Fotbal minut cu minut”, realizată zeci de ani de Radioul Naţional, în care este prezentată desfăşurarea etapei cu numărul 9 a Diviziei A, din sezonul 1990-1991, practic primul campionat plin de după Revoluţia din decembrie 1989.

Pentru noi braşovenii este interesantă această înregistrare prin prisma faptului că ea a programat meciul Gloria Bistriţa – FCM Braşov. În baza bunelor relaţii dintre Jean Pădureanu (foto dreapta) şi Romeo Paşcu (foto stânga), conducătorii celor două cluburi, meciul s-a terminat cu victoria Gloriei, cu 3-2. La această partidă, FCM Braşov a aliniat următoarea garnitură: Şanta – Ghergu, Pătru, E. Moldovan, V. Mureşan – Mandoca, Drăgan, I. Chiriţă, I. Pârvu – A. Andraşi I şi Nuţă, în vreme ce la Bistriţa evoluau printre alţii Tene, în poartă, Iftodi sau Viorel Moldovan.

În retur, buna conlucrare dintre cele două cluburi s-a menţinut, de data aceasta câştigând „stegarii”, dar diferenţa de un gol a persistat, 2-1 pentru „galben-negrii”. La finalul stagiunii Gloria Bistriţa va termina pe poziţia cu numărul 5, cu 37 de puncte, în vreme ce Braşovul se va situa pe locul 9, cu 34 de puncte.

Este interesant de spus că înaintea acestei partide, Marius Lăcătuş, abia transferat la Fiorentina după turneul final al CM Italia 1990, a trimis un set de echipament nou echipei care îl lansase în fotbal, FCM Braşov, fapt relatat şi în prima intervenţie a comentatorului partidei din această înregistrare.

Publicitate

Audiţie plăcută!

foto: prosport. ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes