Connect with us
Publicitate

Prima pagină

AUDIO / Primele impresii din prima zi de școală la Brașov. Elevii, deși bucuroși de revederea cu colegii se tem de infectare

Publicat

pe

Prima zi de școală a fost fără festivități oficiale, în toată țara, dar unitățile școlare au stabilit momente de deschiderea a anului școlar fiecare cum a dorit, transmite Radio România Brașov FM.

Publicitate

La Liceul Andrei Mureșanu, unde sunt clase începând de la pregătitoare, copiii au fost programați din jumătate în jumătate de oră, pentru întâlnirile cu învățătoarele și diriginții. După o grupă, urma alta.

Chiar și în condițiile distanțării, dezinfectantului și măștilor de protecție pe nas și gură, copiii au fost cei mai încântați de prima zi de școală, după atâta vacanță, începând din primăvară, căci ore online nu prea a însemnat școală, spun elevii. Părinții, oricum ar fi, încearcă se se acomodeze cu toate această situație. 

La Liceul Andrei Mureșanu, un corp de clădire este în reabilitare, astfel încât toate clasele, de la ciclul primar până la cel liceal, vor avea ore în celălalt corp. Pentru a putea face față, orele vor fi mai scurte, iar online vor învăța inclusiv copii din ciclul primar și clasele terminale. Cel puțin până se termină lucrările, la începutul lunii octombrie.

Publicitate

Sursa citată reamintește că, în municipiul Brașov, școlile au fost redeschise în scenariul galben, hibrid. Asta înseamnă că, într-o clasă, se formează 2 grupe, una vine la școală, una face ore online. După o săptămână sau două, schimbă. Excepție de la această regulă o constituie cei din clasele primare și terminale, a VIII-a și a XII-a, care vin la școală zilnic.

În județ, doar la Ghimbav școala a început în online, scenariul roșu, iar în mediul rural, în majoritatea cazurilor, școala a început în scenariul verde. Însă, 3 îmbolnăviri în școală, indiferent de clase, va însemna trecerea în scenariul roșu, cu ore online.

sursa: radioromaniabrasovfm.ro

foto: edupedu.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes