Connect with us
Publicitate

Eveniment

AUDIO / De când se închid școlile, gradinițele și restaurantele în Brașov și pentru cât timp rămân închise

Publicat

pe

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur, a declarat că, în lipsa unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență(CJSU), cursurile față în față vor avea loc și mâine, 27 octombrie. Conform declarațiilor, mâine va avea loc ședința CJSU în care se va decide trecerea în scenariul roșu care presupune închiderea școlilor și grădinițelor pe o perioadă de 14 zile precum și restricții pentru HoReCa. Mai multe detalii despre restricții aici.

Publicitate

Așadar, cel mai probabil restricțiile vor intra în vigoare de miercuri, 28 octombrie 2020 și vor dura 14 zile, până pe 11 noiembrie 2020.

Consiliul Național al Elevilor recomandă scenariul roșu pentru toată România

Consiliul Naţional Elevilor consideră că este „extrem de important” ca şcolile să înceapă pregătirile pentru tranziţia la educaţie exclusiv online, „scenariu care pare din ce în ce mai probabil” în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

Publicitate

„Acesta e momentul pe care toţi îl anticipam cu teamă: creşterea rapidă, incontrolabilă, a numărului de cazuri şi apariţia acestora inclusiv în unităţile de învăţământ. Facem apel la autorităţi, cu precădere la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la primari şi la directorii unităţilor de învăţământ, să ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziţia la educaţia exclusiv online poate fi făcută oricând, dacă va fi nevoie. Sănătatea elevilor şi a profesorilor trebuie să aibă prioritate!”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Potrivit CNE, pentru mulţi elevi, lipsa materialelor de protecţie sanitară oferite de către autorităţi „şi-a spus cuvântul”, aceştia aflându-se în imposibilitatea de a participa la cursurile fizice, întrucât „nu îşi pot permite” procurarea măştilor şi a dezinfectanţilor în fiecare zi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes