Connect with us
Publicitate

Business

Au renunțat la joburile lor și au început să creeze cosmetice hand made. Produsele realizate de doi soți din Hărman ajung în toată țara, dar și în străinătate

Publicat

pe

Publicitate

O simplă pasiune s-a transformat într-o afacere de succes pentru doi soți din Hărman. Ana și Sorin Posea au renunțat la locurile lor de muncă și au pus pe picioare o afacere inedită. Într-un mic atelier din apropierea casei fac cosmetice pentru care folosesc numai ingrediente naturale.

În urmă cu câțiva ani, Ana lucra ca asistent medical în blocul operator de la Spitalul Județean Brașov, iar Sorin era economist. Cei doi au început să își facă acasă propriile cosmetice pe care le-au oferit și apropiaților ca să le testeze. Pentru că produsele se bucurau de succes, iar oamenii cereau tot mai multe, cei doi au decis că e timpul pentru o schimbare în viața lor. Au reușit să primească 70.000 de euro, bani nerambursabili de la Uniunea Europeană și au pus pe picioare afacerea cu cosmetice hand made 100% naturale.

„Mă spălam excesiv pe mâini și la un moment dat începusem să am răni pe mâni și nu mă ajuta nici un produs din comerț. Atunci am zis că trebuie să-mi fac eu ceva. Și am făcut un săpun și o cremă. Acum toate produsele pe care le facem sunt din ingrediente naturale, deci nu conțin tot felul de chimicale care, din păcate, se folosesc în foarte, multe produse din comerț, deci nu avem nimic sintetic”, povestește Ana Posea.

Ca să ajungă la rețetele perfecte pentru cosmetice, soții Posea au făcut sute de încercări, dar au luat parte și la cursuri de perfecționare. Dacă Ana este artistul care creează cosmeticele, Sorin este cel care se ocupă ca afacerea să meargă ca pe roate. Fondurile europene au ajutat mult la materializarea visului lor.

Publicitate

„În cei 70.000 de euro nu a fost doar atelierul, a fost și dotarea lui și cheltuieli pentru analize, pentru materie primă. Afacerea crește, dar decât să ajungem o firmă foarte mare și să avem pe piață nișe produse care se găsesc peste tot preferăm să rămânem la nivelul nostru, cu niște produse deosebite, să nu facem rabat sub nici un fel de la calitate”, povestește Sorin Posea.

Din 2017, când au pornit afacerea, și până acum soții Posea a reușit să creeze numeroase produse care pot fi folosite la orice vârstă. Gelurile de duș, cremele de față și corp, deodorantele, șampoanele sau balsamurile pentru păr au ajuns la clienți din toată țara, dar și din străinătate. Oamenii comandă cosmeticele pe internet, iar în câteva zile produsele ajung la destinație, prin curier.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes