Connect with us
Publicitate

Administrație

Au reapărut terasele pe strada Republicii, din Braşov

Publicat

pe

Publicitate

S-a deschis oficial sezonul teraselor la Brașov, după trei luni și jumătate în care au fost strânse. Încă de la primele ore au fost scoase pe strada Republicii primele mese și scaune și la scurt timp au apărut și primii clienți.

“Este foarte bine. Ne bucurăm că au scos terasele și așteptăm valul de căldură”, a spus un brașovean pentru Radio România Braşov FM.

“Beau o cafea. E mai bună cafeaua la aer. Mai vezi un om pe drum, altă atmosferă. E mai bine afară, chiar dacă e frig”, a precizat alt brașovean.

Sezonul teraselor s-a deschis cu un set de reguli mult mai bine definit în ceea ce privește amplasarea și aspectul acestora. Totul pentru a asigura un echilibru între zona pietonală și zona amenajată cu terase.

Publicitate

“Vor trebui să respecte în detaliu regulamentul, să respecte mobilierul prevăzut în regulament, limitele pe care le-am stabilit prin acordurile de ocupare a domeniului public, astfel încât și pietonii să se poată bucura de centru istoric, să aibă spații între terase, spații generoase, să existe și spații de odihnă, cu bănci. Deja am a plasat băncile. Acestea nu vor mai fi mutate pe perioada de funcționare a teraselor. Deci, terasele vor fi în zonele în care nu există bănci, în care nu există artere de circulație, astfel încât, cum spuneam, să existe un echilibru între cei care vor să se bucure de oraș mergând și cei care vor să stea la terasă”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Cârciumarii din centrul orașului spun și ei că regulamentul vine să facă puțin ordine.

“Din punctul meu de vedere, este binevenită această ordine, pentru că era în ultimul timp harababură în centrul istoric al Brașovului; un proiect care arată foarte bine, cu terase puțin mai restrânse și cu spații foarte generoase pentru toți turiștii și clienții care circulă în această zonă. Mobilierul se va schimba. Probabil că nu tot în acest an, pentru că a fost prea repede luată această hotărâre, dar se va schimba pentru anul viitor mai mult și va arăta Piața Sfatului așa cum trebuie să arate”, a precizat Horia Huluba, președinte al Asociației Comercianților din Centrul Vechi.

Sezonul teraselor se va închide oficial în luna noiembrie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes