Connect with us
Publicitate

Eveniment

Au plecat după ciuperci și au rămas blocați într-o râpă. Doi bătrâni din Brașov au cerut ajutorul salvamontiștilor

Publicat

pe

Pofta de ciuperci i-ar fi putut costa viața pe doi bătrâni din Brașov. Marți dimineață oamenii au plecat în Piatra Mare ca să culeagă bureți din pădure. La un moment dat brașovenii, care au peste 60 de ani, au ajuns într-o râpă adâncă de unde nu mai puteau să iasă. Cei doi s-au panicat și au sunat la 112 ca să ceară ajutor.

O echipă de salvamontiști din Săcele a plecat în căutarea lor. Bătrânii au fost găsiți teferi, în mijlocul pădurii și au fost conduși la drumul de acces către oraș. Curioși să vadă ce ciuperci au cules, salvamontiștii și-au dat seama că bureții nu sunt comestibili, așa că culegătorii au fost nevoiți să le arunce.

„În această perioadă a culesului de ciuperci recomandăm tuturor să țină cont de condiția lor fizică, de faptul că se întunecă foarte repede și că în pădure pot întâlni animale sălbatice. De asemenea, să fie foarte atenți la ciupercile culese și să fie însoțiți de persoane care cunosc pădurea și soiurile de ciuperci comestibile”, au transmis salvamontiștii din Săcele.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes