Connect with us
Publicitate

Social

Au mai rămas două zile până la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. Peste 1.600 de posturi vacante sunt puse la bătaie pentru această ediție

Publicat

pe

Tinerii din județul Brașov care sunt în căutarea unui job sunt așteptați vineri, 14 octombrie, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, care va avea loc la sediul Universității Spiru Haret, de pe strada Turnului, numărul 7.

Publicitate

Târgul de joburi reprezintă o oportunitate pentru toți solicitanții de locuri de muncă interesați în a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau să se (re)orienteze profesional spre ocupații cu posibilități mai mari de angajare, pe termen mediu și lung.

Reprezentanții Agenţiei au contactat peste 700 de agenţi economici din judeţul Braşov, 47 dintre aceştia confirmând participarea la bursă unde vor oferi peste 1628 locuri de muncă, astfel: 90 locuri de muncă pentru persoane cu studii superioare și 1538 locuri pentru persoane cu studii medii.

Meseriile în care au fost anunţate cele mai multe locuri de muncă vacante sunt:

Publicitate
  • Pentru studii superioare: inginer (diverse specializări), laborant chimist, arhitect, asistent medical generalist, marinar, timonier fluvial, șef mecanic fluvial, căpitan, manager departament dezvoltare produse, etc.
  • Pentru studii medii: agent comercial, agent vânzări, ambalator manual, brutar, bucătar, căpitan, casier, coafor, confecționer montator tâmplărie pvc, controlor calitate, curier, electrician, electrician de întreținere și reparații, electromecanic, frizer, gestionar depozit, lăcătuș mecanic, lucrător bucătărie, lucrător comercial, manichiurist, manipulant mărfuri, marinar, muncitor necalificat la asamblarea produselor, operator CNC, operator siloz, ospătar, personal curățenie, registrator medical, reprezentant comercial, șef mecanic fluvial, șef sală restaurant, șofer, spălător vase, stivuitorist, sudor, tehnician mentenanță, vopsitor, etc.

AJOFM Brasov este partener în două proiecte, finanțate din POCU 2014-2022, Componenta 1 „Viitor pentru tinerii NEETs” Axa prioritară „Inițiativă locuri de muncă pentru tineri”.

Proiectul „Un nou ÎNCEPUT pentru NEETs” este implementat în parteneriat de Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB), cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Brașov. Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului la cursuri de formare profesională, consiliere antreprenorială și medierea muncii pentru 375 de tineri NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani din Regiunea Centru, cu accent pe județul Brașov, în vederea creșterii gradului de ocupare în rândul tinerilor NEETs și înființării de noi afaceri de către tinerii NEETs.

Grupul țintă (GT) vizat în cadrul acestui proiect este format din minim 375 tineri NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, care nu au un loc de muncă și nici nu urmează nici o formă de educație sau formare, cu domiciliul sau reședința în Regiunea Centru – județele Brașov, Albă, Sibiu, Mureș, Covasna și Harghita, înregistrați sau profilați în prealabil de AJOFM-uri din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Alba, Covasna, Harghita – dacă nu au fost înregistrați și profilați, vor fi direcționați spre AJOFM-urile din județele Regiunii Centru în vederea înregistrării și profilării (din punct de vedere al ocupabilității: ușor ocupabili – A, mediu ocupabili – B, greu ocupabili – C, foarte greu ocupabili – D).

Dintre cei 375 beneficiari minimum 76 de persoane vor fi tineri NEETs cu domiciliul sau reședința în mediul rural, minimum 38 de persoane șomeri romi și 113 persoane selectate fi din categoriile C – greu ocupabili și D – foarte greu ocupabili.

Proiectul „Șansa pentru viitor” este implementat în parteneriat de Camera de Comerț și Industrie Brașov cu AJOFM Brașov. Scopul proiectului este îmbunătățirea situației tinerilor NEETs din regiunea Centru facilitând astfel tranziția acestora către piața muncii la nivel regional unde se va acționa pe trei paliere: educație, formare, ocupare (inclusiv antreprenoriat).

Publicitate

Creșterea oportunităților de ocupare si facilitarea integrării pe piața muncii pentru 371 de tineri NEETs din regiunea Centru, prin oferirea serviciilor integrate de măsuri active și personalizate de ocupare, cuprinzând mediere, programe de formare profesională, acordarea de sprijin pentru înființarea de afaceri etc. pe o perioadă de 18 de luni.

Se vor introduce elemente integrate inovatoare în domeniul ocupării, prin corelarea cererii și ofertei pieței forței de muncă, ce vor facilita integrarea grupului țintă pe o piața a muncii competitivă și in continuă schimbare în special pentru persoanele care nu au un loc de muncă, educație sau formare, inclusiv a tinerilor cu risc de excluziune socială și a tinerilor din comunitățile marginalizate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes