Connect with us
Publicitate

Social

Au început lucrările de construire a căminului pentru elevii de la SPGK

Publicat

pe

Publicitate

Vineri, 9 octombrie, primarul în funcție, George Scripcaru, împreună cu președintele DWK – Fit for Future, Camelia Engel, și directorul SPGK, Daniela Croitoru, au pus simbolic prima cărămidă la temelia căminului de cazare pentru elevi de la Școala Profesională Germană Kronstadt, demarând astfel începerea lucrărilor. Investiția are valoarea de 20.152.714,02 lei fără TVA și este realizată din bugetul local. Căminul va avea 10 niveluri (parter + 9 etaje), cu 80 de camere, și va asigura cazarea pentru 306 elevi. Dotarea acestui cămin va fi asigurată de firmele partenere din DWK – Fit for future, pe principiul ,,pentru fiecare leu investit de Municipalitate, firmele vor investi tot un leu”. Lucrările sunt realizate de S.C. Atlant Buliding SRL Brașov, termenul de execuție fiind de 24 de luni.

,,Este cărămida de bază a acestei investiții, pe care am gândit-o cu ceva timp în urmă.  Mă bucur că astăzi am ajuns, împreună cu companiile partenere și cu școala Kronstadt, să pornim această investiție finanțată din bugetul local al municipiului Brașov. Ceea ce lipsea acestui campus școlar pentru învățământul dual profesional era un cămin pentru elevi.

Împreună cu aceste companii vom realiza această investiție, pe principiul noi punem un leu, ei pun un leu, la fel cum am făcut de la începutul parteneriatului lansat în urmă cu câțiva ani și care deja a produs multe generații de absolvenți la această școală. Foarte mulți au acum familii în Brașov,  au rămas aici, și-au clădit un parcurs în viață și au o meserie care le folosește și lor, și companiilor care au investit și au dezvoltat Brașovul de-a lungul timpului.

Mă bucur că sunt în postura să pun, simbolic, această cărămidă și să dăm drumul la această investiție importantă  în municipiul Brașov, încă o investiție pe lângă multe alte investiții care s-au  realizat și altele care, sunt convins, că vor urma și vor contribui la dezvoltarea și sustenabilitatea, din punct de vedere investițional și economic, a municipiului Brașov.  Sper să le folosească celor care se vor regăsi aici și cred că acest cămin va fi un lucru bun pentru multe generații de elevi care se vor pregăti aici, în Brașov“, a declarat primarul în funcție, George Scripcaru.

Publicitate

,,Ca și până în momentul de față, parteneriatul înseamnă și o contribuție și o susținere financiară din partea agenților economici. Atelierele necesare practicii sunt dotate  prin contribuția financiară a asociației  DWK – Fit for Future și implicit a agenților economici care fac parte din această asociație, la fel s-a întâmplat și cu sala de sport, și pe același model vom continua și cu căminul. Tot ce înseamnă dotări de interior, și nu numai, vor fi contribuția financiară și personală a membrilor Fit for Future“, a spus la rândul său Camelia Engel, președintele Asociației DWK – Fit for Future.

,, Punem astăzi temelia unui nou cămin, care va deservi 300 de copii ce sperăm să vină din toate colțurile țării, să urmeze această școală și să se califice în meserii căutate pe piața muncii, copii care vor rămâne în Brașov și vor aduce plus-valoare economiei brașovene. Am avut foarte mulți copii înscriși din alte județe și anul acesta, dar având în vedere situația pandemiei, nu i-am putut accepta, din cauza faptului că numărul de locuri a fost restricționat.

În acest moment sunt cazați 223 de copii, 199 de băieți și 24 de fete, în două cămine partenere, dar este foarte greu. Sperăm ca în doi ani de zile  să avem parte de un cămin foarte modern și care va fi dotat cu tot ceea ce este necesar, astfel încât să ofere condiții de cazare și în situații dificile ca acum. Este un moment mult-așteptat, azi e o zi ploioasă, dar ploaia aduce noroc și cred că așa va fi”, a declarat Daniela Croitoru, directorul SPGK.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes