Connect with us
Publicitate

Social

Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare. Părinții pot depune cererile până pe data de 10 mai

Publicat

pe

Publicitate

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la finele anului 2022 pot depune cererile pentru înscrierea micuților în clasa pregătitoare. Calendarul este împărțit în două etape, în perioadele 11 aprilie – 27 mai 2022 și 30 mai – 10 iunie 2022.

În prima etapă, părinții vor completa cererile de înscriere, fie online, pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean Brașov, fie prin depunerea la secretariatul unității școlare a formularului tip de înscriere.

Pentru anul școlar 2022-2023, sunt disponibile 5.437 de locuri, cu aproape 100 de locuri mai mult decât în anul precedent. La distribuirea acestora pe unități de învățământ s-au luat în considerare statisticile privind situația demografică și cea rezultată din migrația populației cât și distribuția acesteia pe localități și cartiere.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar.

Publicitate

Pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 și care au frecventat grădinița, înscrierea se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar. Pentru cei care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar, evaluarea dezvoltării copiilor se efectuează de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes